avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitie mijloc fix de la persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitie mijloc fix de la persoana fizica

Buna ziua,
Vreau sa achizitionez niste utilaje de la persoana fizica (nu este PF autorizata), contabila mea zice ca am nevoie de evaluare. Alti contabili imi zic ca este de ajuns contract de vanzare -cumparare si borderou de achizitie+ dispozitie de plata. Doresc sa aflu daca am nevoie de evaluare sau nu si care este baza legala?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mmonny , utilizator 07:21, 28 Martie 2008
Nu e obligatoriu sa aveti un raport de evaluare..... pentru ca persoana care vinde oricum nu e tinuta de acel raport, ci vinde cu ce pret vrea. Contractul e suficient.
mmonny a scris:

Buna ziua,
Vreau sa achizitionez niste utilaje de la persoana fizica (nu este PF autorizata), contabila mea zice ca am nevoie de evaluare. Alti contabili imi zic ca este de ajuns contract de vanzare -cumparare si borderou de achizitie+ dispozitie de plata. Doresc sa aflu daca am nevoie de evaluare sau nu si care este baza legala?
Multumesc

Nu este obligatoriu o evaluare. Dar evaluarea e necesara ca sa vedeti daca se merita investitia,pentru ca mijl. fixe achizitionate pot fi degradate atat fizic cat si moral.
nu va trebuie evaluator. - nu exista baza legala pentru asta...-adica nu este precizat nicaieri ca nu va trebuie evaluator.
Va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare mijloace fixe persoana juridica de la persoana fizica Geo_2008 Geo_2008 am urmatoarea situatie:o soc comerciala doreste sa achizitioneze de la o persoana fizica anumite mijloace fixe. evident nu poate avea factura find persoana ... (vezi toată discuția)
Vanzare de mijl fixe dintre pers. fizice si juridice miraj miraj asociatul unic al societati are in proprietate personala mai multe aparate(menghina,ghilotina , etc) mijl fixe achizitionate in timpul cat a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Achizitie utilaje de la o persoana fizica dianap12 dianap12 Am o societate de confetii si am umparat de la o persoana fizica un utilaj second-hand. Nu am facut atunci nici un act cu d-na respectiva. As vrea sa ... (vezi toată discuția)