Am centrala termica la un apartament de 3 camere. Pe luna noiembrie am fost pusa sa platesc 70 lei incalzire. Incalzirea la mine vine doar de la tevile comune fiind deconectata de la sistemul de incalzire.
M-am uitat la lista de intretinere si am vazut ca altii au mai putin de plata decat mine, acestia fiind conectati la sistemul de incalzire+citire repartitoare.
Ce pot face?
primul pas este sa faceti comitetului executiv o contestatie scrisa la calculul intretinerii in termenul legal de 10 zile de la afisare, in dublu exemplar, iar pe al dvs sa va treaca numarul si data inregistrarii. la aceasta contestatie trebuie sa primiti un raspuns in termenul legal de 7 zile.
Conform Ordinului presedintelui ANRSC nr 343/2010, numai pentru aceasta iarna si in conditiile in care nu s-a facut inventarierea SET-ului blocului se considera caldura la comun 30% din factura de incalzire pentru lunile dec, ian si febr si 50% pentru celelalte luni din sezonul cu incalzire de la sistemul centralizat.
Caldura la comun se imparte pe cota-parte indiviza.
O explicatie in exemplul pe care ni l-ati dat, daca nu e greseala de calcul, este acela ca vecinul dv. a avut caloriferele inchise si ca are un apartament mai mic ca al dv. - deci partea comuna este mai mica, fiind un apartament mai mic, iar consumul individual este 0 sau foarte mic, tinand cont ca a fost un sezon destul de cald pana acum cateva saptamani.
Ar mai fi o explicatie din faptul ca lunile cu caldura mai putina si deci si cu factura mai mica se impart la "pausal" si apoi in luna noiembrie se regularizeaza consumurile. Va dau aceasta explicatie deoarece la blocul in care locuiesc asa se procedeaza ....pentru a nu plati un comision lunar aproape de valoarea caldurii. Si atunci se calculeaza 3 luni cu comisionul pentru 1 luna.
Repartitoare caldura
gaben59
vreau sa stiu daca exista vreo lege ,care da dreptul firmelor,care au montat repartitoare sa solicite bani de la populatie, cu toate ca nu am contract de ... (vezi toată discuția)