avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salar minim
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salar minim

Buna seara,
Salarul minim la privat este 700 lei incepind cu 01.01.2011, cu alti coeficienti de ierarhizare ca si pina acum.
Stie cineva pentru comert, constructii si transporturi ce salar minim se aplica din 01.01.2011 si cu ce coeficienti?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 23 Ianuarie 2011
Si eu am intrebat azi 05.01.2011 acest lucru. Nu se stie inca nimic sigur.

Momentan este liniste totala asupra modificarilor aduse acestor CCM-uri.
Nici CCMN nu a fost inregistrat pana astazi la Ministerul Muncii.

www.avocatnet.ro/content/for...
Atentie la indicii de ierarhizare:

Iata precizarea cum apare in Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pe 2011-2014

Art.40. (1) Salariul de baza minim brut pe ora, negociat, va fi de 4,118lei/ora, respectiv 700lei pentru un program complet de lucru de 170 de ore pe luna.

(2)Strict pentru anul 2011, se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati:

a) muncitori:
1. necalificati - 1;
2. calificati - 1,1.

b) personal administrativ incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este:
1. liceala - 1,1;
2. postliceala - 1,15;

c) personal de specialitate incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este:
1. scoala de maistri - 1,3;
2. studii superioare de scurta durata - 1,3.

d) personalul incadrat in functii pentru care conditia de paregatire este cea de studii superioare - 1,72.

(3) Coeficientii de ierarhizare de la alin.( 1) se aplica la salariul minim negociat pe unitate.

(4) Salarizarea personalului incadrat conform alin. (1), se va stabili tinand cont si de standardele ocupationale corespunzatoare ocupatiei respective.

(5) Art.40 din CCMUN 2011-2014 va face obiectul negocierii anuale, conform legii. Pentru anul 2012, grila de ierarhizare din art.40, alin.(2) va avea ca referinta urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare:

a) muncitori:
1. necalificati - 1;
2. calificati - 1,2.

b) personal administrativ incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este:
1. liceala - 1,2;
2. postliceala - 1,25;

c) personal de specialitate incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este:
1. scoala de maistri - 1,3;
2. studii superioare de scurta durata - 1,5.

d) personalul incadrat in functii pentru care conditia de paregatire este cea de studii superioare - 2.

:luck:
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
ContSters167247, utilizator
Pana la urma contractul asta colectiv a intrat in vigoare?
Deocamdata a fos semnat de patronate.(vineri). Eu am pregatit decizii colective.
Am postat adresa de mail pe mp.;)

SC XXX
RESITA
J11/XXX/20XX
C.U.I. RO 2X18XX

DECIZIE COLECTIVA DE MODIFICARE A SALARIILOR
Nr. ___ / ___________

Potrivit prevederilor HG 1193/2010 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata - publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 824 din 9 decembrie 2010 – Conform dispozitiilor art. 40 alin. (1) din CCMUN 2011 – 2014: se modifica nivelului salariului minim pentru angajatii societatii noastre.

Avand in vedere cele mentionate mai sus, S.C. ____________ S.R.L., incepand cu data de 01.01.2011, emite prezenta decizie colectiva prin care se majoreaza salariul de baza lunar brut al al urmatorilor salariati:

nc nume prenume cnp cim Salar vechi Salar nou

:luck:
Ultima modificare: Joi, 6 Ianuarie 2011
ContSters167247, utilizator
Buna ziua. Mentionez ca societatea noastra a avut un singur salariat cu vechiul salariu minim de 600 lei. Ca sa trec la salariul minim de 700 lei, fiind doar un singur salariat, mai trebuie facuta decizie colectiva? Sau fac act aditional? Acestea se mai depun la ITM? Nu cred. Dar daca nu se depun, cum va sti salariatul ca are salariul acum de 700 lei? Unde se inregistreaza asta? Cum se procedeaza? Multumesc.
Salariul minim in vigoare in acest moment este 670 lei.Daca hotarati majorarea tot la salariu minim atunci veti intocmi decizie de majorare.
Indicii deocamdata sunt cei vechi.
CCMNN nu a intrat inca in vigoare,iar el se va aplica de la data inregistrarii lui la Ministerul Muncii.
Nu se mai depune nimic la itm.Salariatul va primi o decizie si va semna de primire.
Atunci cand va apare noua versiune de revisal veti inregistra acolo.Deocamdata doar actele aditionale le puteti inregistra in Revisal.
Revisalul de la 01.01.2011 se va transmite doar online.

Alte discuții în legătură

Salarul minim pe economie 2011 pro-acva pro-acva BUNA ZIUA, AS AVEA O RUGAMINTE. IN LEGATURA CU SALARIUL MINIM PE ECONOMIE LA CEI CARE AU SI CEI CARE NU AU STUDII SUPERIOARE SE VA MODIFICA? DACA DA ... (vezi toată discuția)
Calcul salariul minim pe economie. Anacrsitina Anacrsitina Va rog,ma poate cineva lamuri: va trebui sa modific salariile la mai multe firme,toate private,calculez coeficientii la 600 ron sau la 700 ron? Am salariati ... (vezi toată discuția)
Salariu minim , studii superioare ! andronicus andronicus Care este salariul minim in mediu privat la studii superioare ! Va Multumesc anticipat (vezi toată discuția)