avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de sustinere a familiilor cu copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de sustinere a familiilor cu copii

BUNA ZIUA,
AS VREA SA STIU DACA NOUA LEGE DE ACORDARE A ALOCATIEI DE SUSTINERE A FAMILIILOR CU COPII E FUNCTIE DE VARSTA COPILULUI SAU NU CONTEAZA CE VARSTA ARE.DACA ARE 1 AN SE DA ACEST AJUTOR?
Cel mai recent răspuns: LauraConst , utilizator 14:05, 18 Ianuarie 2011
Legea se aplica familiilor cu copii ce au varsta de pana la 18 ani, deci si familiei dumneavoastra.
Dar ce anchete sociale se fac?daca eu nu am niciun venit si sotul salariul minim ne incadram dar atunci de ce se face ancheta sociala?adica trebuie sa traiesti in saracie sau cum ca suma e am vazut infima,25 lei.nu mai inteleg pentru ce ancheta sociala.
am si eu o intrebare.
se abroga vechea lege care prevedea o alocatie de 70 de lei pt familia monoparentala cu un copil?sau se dau si acei bani su cei 45?
multumesc.
Vechea lege a fost abrogata. Noua lege a intrat in vigoare la 1 ianuarie si prevede acordarea alocatiei de sustinere in functie de numarul de parinti (amandoi sau doar unul), de numarul de copii si de cuantumul venitului mediu pe membru de familie (intre 0 - 200 lei si intre 201 - 370 lei). Problema este ca in luna ianuarie nici un beneficiar nu va primi alocatia pentru ca nu exista norme metodologice de aplicare a legii. Cel mai probabil va trebui sa fie intocmit un nou dosar, conform noului act normativ. Intrebati la Ghiseul de asistenta sociala al Primariei sau la Agentia de Prestatii Sociale pe la inceputul saptamanii viitoare. Sa speram ca pana atunci vor aparea si normele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie complementara stefanbb stefanbb buna ziua pot sa primesc alocatie complementara daca avem subventia pe suprafata pe un hectar si 22 arii?acum sunt in concediu post natal inainte eram ... (vezi toată discuția)
Suspendare alocatie complementara pentru copil dana 50 dana 50 Buna ziua ,as vrea sa ma lamuresc si eu in privinta alocatiei complementare ,eu muncesc in Italia ,sunt divortata si am 3copii in intretinere care se afla in ... (vezi toată discuția)
Bursa complementara nelu_duleant_ro nelu_duleant_ro in ce conditi se acorda alocatia complementara si daca venitul parintilor intra in calcul daca locuim in acelasi imobil (vezi toată discuția)