Am absolvit Facultatea de Drept in iunie 2007 si as dori sa stiu daca ma pot angaja ca jurist in cadrul unei firme sau este necesar efectuarea unui stagiu, ca in cazul consilierilor juridici?
Va multumesc!
Draga Mia, complicata intrebare.#-o
In primul rand eu asa stiu, si te rog sa ma coretezi daca gresesc, ca nu exista functia de jurist in COR. Juristi sunt toti cei care au terminat dreptul. De angajat poti sa te angajezi ca si consilier juridic. =D>
Acum, ceea ce spunea cataserban despre stagiu este adevarat, insa la fel de adevarat este si ca Legea 514 impune efectiarea acestui stagiu la debutul in profesie iar pt a efectua stagiul....se complica.
Acum in ce masura va varifica cineva modul in care se va efectua stagiul sau orice alte aspecte legate de "debutul sau evilutia ta profesionala" nu stiu atata vreme cat inscrierea in asociatiile CJ nu este obligatorie. Sigur este faptul ca, daca te duci la ITM cu ctr de munca si diploma de absolvire, ei o vor inregistra.:D
De angajat nu e o problema; problema e sa te perfectionezi si atunci ai nevoie de un indrumator care poate fi din firma sau din alta parte; daca mergi la CCJ din zona ta, o sa primesti sprijinul necesar.
Succes !