avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... ca proaspat absolvent al facultatii pot sa ma angajez ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

ca proaspat absolvent al facultatii pot sa ma angajez consilier juridic?

Am absolvit Facultatea de Drept in iunie 2007 si as dori sa stiu daca ma pot angaja ca jurist in cadrul unei firme sau este necesar efectuarea unui stagiu, ca in cazul consilierilor juridici?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:49, 29 Martie 2008
:) doar defunctele firme de stat sunt obligate de lege sa ceara lucru asta,la firme private nu ti se va cere stagiu,
exista o prevedere legala in acest sens?
Draga Mia, complicata intrebare.#-o
In primul rand eu asa stiu, si te rog sa ma coretezi daca gresesc, ca nu exista functia de jurist in COR. Juristi sunt toti cei care au terminat dreptul. De angajat poti sa te angajezi ca si consilier juridic. =D>
Acum, ceea ce spunea cataserban despre stagiu este adevarat, insa la fel de adevarat este si ca Legea 514 impune efectiarea acestui stagiu la debutul in profesie iar pt a efectua stagiul....se complica.
Acum in ce masura va varifica cineva modul in care se va efectua stagiul sau orice alte aspecte legate de "debutul sau evilutia ta profesionala" nu stiu atata vreme cat inscrierea in asociatiile CJ nu este obligatorie. Sigur este faptul ca, daca te duci la ITM cu ctr de munca si diploma de absolvire, ei o vor inregistra.:D
te poti angaja ca jurist in baza diplomei de licenta, doar ai obtinut o diploma
De angajat nu e o problema; problema e sa te perfectionezi si atunci ai nevoie de un indrumator care poate fi din firma sau din alta parte; daca mergi la CCJ din zona ta, o sa primesti sprijinul necesar.
Succes !

Alte discuții în legătură

Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic angajat la srl dar fara sa fie admis in ccj Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Dat fiind ca C.O.R.-ul nu mai contine \"jurist\", ci doar \"consilier juridic\", o persoana care a absolvit dreptul si doreste sa fie angajat la un SRL, poate ... (vezi toată discuția)