avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic angajat la SRL dar fara sa fie admis ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic angajat la SRL dar fara sa fie admis in CCJ

Dat fiind ca C.O.R.-ul nu mai contine "jurist", ci doar "consilier juridic", o persoana care a absolvit dreptul si doreste sa fie angajat la un SRL, poate sa primeasca aceasta incadrare, desi nu a dat niciun examen de admitere in CCJ?
(I.T.M.-ul vad ca nu are nicio obiectie la treaba asta...)

Multumesc ancitipat

delia motoasca
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 13:26, 4 Februarie 2010
din cate stiu, inscrierea in CCJ este optionala, astfel ca un absolvent de drept poate profesa ca si consilier juridic fara aceasta formalitate.
Da.
E chiar invers, nu te primesc in CCJ fara contract de munca.
Inscrierea in C.C.J. nu este un element obligatoriu pentru incadrarea pe post si incheierea unui CIM, ci numai existenta unei diplome de licenta in drept.
Legea 514/2003 (L. consilierilor juridici) prevede existenta CIM ca pe o conditie de dobandire a calitatii de consilier juridic. Pe de alta parte, aplicabilitatea insasi a L.514 este uneori discutabila. Dar aceasta poate face obiectul unei alte dezbateri.
Practicarea profesiei de consilier juridic nu tine de obligativitatea de a fi inscris in CCJ, conform legii.
Dar este bine ca totusi pentru viitor sa intrati intr-o asemenea asociatie profesionala, pentru ca tot mai multi amgajatori, nationali si europeni cer sa fii inscris in CCJ.
Multumesc foarte mult tuturor pentru raspunsuri!

delia motoasca

Alte discuții în legătură

Consilier juridic versus jurisconsult ContSters98540 ContSters98540 este vreo diferenta intr cele doua denumiri? Te numesti consilier juridic numai daca esti inscris in UCCJR si ai dat examenul pentru consilier juridic ... (vezi toată discuția)
Pot fi consilier juridic fără să fiu înscrisă în colegiul consilierilor juridici? andradagaburoi andradagaburoi Am si eu o nelamurire. Pot sa activez ca si consilier juridic fara sa fiu inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici? Am terminat facultatea de drept anul ... (vezi toată discuția)
Angajare ca jurist la firma privata NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul ... (vezi toată discuția)