avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registrul de inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registrul de inventar

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti ce se scrie concret in registrul de inventar la o intreprindere individuala?
Se intocmeste si proces verbal cu banii?
Cel mai recent răspuns: Conta Radulescu , Contabil 23:43, 6 Ianuarie 2011
Buna ziua.
In registrul inventar se trec toate bunurile si drepturile necesare desfasurarii activitatii .

Daca va referiti la Registrul - inventar (cod 14-1-2/a) prevazut de Ordinul MFP nr. 1040/2004, acesta serveste ca document de inregistrare a bunurilor achizitionate sau realizate, pe baza documentelor justificative.
Mai exista un Registrul - inventar (cod14-1-2) prevazut de Ordinul MFP nr. 3512/2008 in care se inregistreaza rezultatele inventarierii anuale conform Ordinul nr. 2861/2009.
Multumesc pentru raspuns.
Am registru de inventar(cod14-1-2) in care scriu valoarea inventarului faptic, valoarea obiectelor de inventar si valoarea mijloacelr fixe?
Buna seara,

Registrul de inventar se completeaza odata pe an, dupa ce efectuati inventarierea anuala a stocurilor. Se vor trece conturile de: Mijloace fixe, obiecte de inventar, stocuri (marfuri, materiale auziliare, marfuri la terti, produse etc), furnizori, clienti, casa, banca cu valorile pe care le stabiliti va valori inventariate. se vor trece pe prima coloana valorile scriptice (din balanta) si pe cealalta valorile faptice (rezultatele inventarierii), diferentele se vor trece pe ultima coloana cu explicatii in coloana de cauze (observatii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru inventar pentru ii bubblebi bubblebi Buna ziua, As dori sa stiu cum si ce se va inregistra in reg inventar pt o Intreprindere individuala care are ca obiect de activitate producerea si ... (vezi toată discuția)
Registru inventar pfa caciulatu caciulatu am niste utileje pe PFA, as dori sa stiu daca acestea se trec in registru inventar doar la achizitie, sau la fiecare sfarsit de an. ... (vezi toată discuția)
Registrul inventar ContSters245954 ContSters245954 Buna ziua, As dori sa ma lamureasca cineva daca si conturile de amortizari se trec in registru inventar si daca da pe ce baza se face inventarierea lor? ... (vezi toată discuția)