avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum pot sa inregistrez
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum pot sa inregistrez

buna ziua , seful meu a achitionat un calculator in valoare de 2850 lei ,plata facandu-se prin cardul lui personal , factura este pe numele lui, nu pe societate , cum sa inregistrez in contabilitate acest calculator , desi calculatorul este folosit in societate.Pot pe borderou de achizitie ......sau nu se poate , va multumesc
Cel mai recent răspuns: mea culpa , utilizator 12:06, 10 Ianuarie 2011
Bon de achizitie, da, e ok. Si pastrati si copie dupa factura.
Întocmire:
- Se întocmeşte în două exemplare de către persoana care efectuează aprovizionarea cu bunuri de pe piaţa ţărănească, de la producătorii individuali sau de la alte persoane fizice, în momentul achiziţiei.
- Se semnează de către persoana care face achiziţiile respective şi de către gestionarul care primeşte bunul.

eu va recomand contract de vanazre cumparare.

NOROC!
buna ziua,si eu am intrebare referitor la acest lucru.Se mai retine impozit la sursa daca societatea cumpara calculatorul de la o persoana fizica?
de exemplu societatea cumpara cu 1750lei.Se retine impozit 16% din suma aceasta sau cum?si cum se inregistreaza?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revanzare produse achizionate prin licitatii electronice ncris78 ncris78 Un SRL sau o PFA poate pune in vanzare obiecte achizitionate prin licitatii pe diverse site-uri de acest gen (gen Ebay)? Sau obiecte colectate/cumparare de la ... (vezi toată discuția)
Fara factura fiscala margareta teodorescu margareta teodorescu Firma la care lucrez vrea sa achizitioneze arbusti pt gradina de la un producator local ce nu e pers juridica sau pfa ci are doar certificat de producator? ... (vezi toată discuția)
Cumparare mj. fix de la persoana fizica giuglea giuglea O societate poate cumpara un calculator de la o persoana fizica iar plata sa se faca cu o chitanta de mana?" Am platit lui X suma de reprezentand plata ... (vezi toată discuția)