avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA + agent
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA + agent

Buna ziua,

Am PFA cu norma fixa de venit pe IT

Pe langa acesta pot sa devin agent asigator persoana fizica?

In contract scrie:
"* Potrivit legislatiei in vigoare – art. 53 alin 1.2 si 3, Cap. II, Titlul III din codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare, NUME FIRMA ASIGURARE ii revine obligatia de a retine, declara si vira impozitul retinut prin stopaj la sursa, iar agentul are obligatia de a se informa si a plati toate contributiile cu privire la toate taxele si impozitele, care cad in sarcina exclusiva a acestuia."

Care sunt aceste contributii, pe langa cei 16% care deja ii retine automat FIRMA DE ASIGURARE?

multumesc
Robert

Alte discuții în legătură

Rugaminte pfa danyda8 danyda8 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema, firma unde lucrez ne desface contractul de munca si ne obliga sa ne facem pfa cod 4619 ( ... (vezi toată discuția)
Stopaj sursa ionela11 ionela11 Buna ziua! Ce contributii curpinde un stopaj la sursa la finante pentru o societate comerciala?: CAS angajat, impozit pe salarii, sanatate angajat si somaj ... (vezi toată discuția)
Obligatii platitor de venit pentru pfa MARIA MAGDALENA HISUM MARIA MAGDALENA HISUM Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care obligatiile platitorului de venit care a angajat cu contract de prestari servicii PFA, conform modificarilor legislative ... (vezi toată discuția)