Buna Ziua.
As avea o intrebare legata de grupele de munca...
Tatal meu a primit prima decizie de pensionare la limita de varsta in 5 septembrie 2006.In acesta decizie, ii apar 25 de ani 6luni si 2 zile lucrate in grupa I de munca.Urmand apoi sa primeasca alte decizii pentru recalcularea pensiei.
Din motive necunoscute insa, intr-o decizie din 2008 i s-a calculat punctajul mediu anual in conformitate cu prevederile Legii nr. 226/2006 privind incadrarea unor locuri de munca in conditii speciale.Astfel in cat perioada lucrata in grupa I de munca apare incadrata la conditii speciale :-?? :-?
Stiu ca pana in data de 01.04.2001, data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000, au existat grupele I si II de munca, ulterior acestei date activitatea se poate desfasura in conditii deosebite sau speciale, dar totus nu inteleg de ce in prima decizie apare grupa I de munca, iar apoi incadrarea se schimba?
Se poate sa fie o gresala a celor de la casa judeteana de pensii?Se pote face ceva pentru a "remedia" problema?
Multumsec anticipat de raspuns.
O zi placuta in continoare :)
UNITATILE
care au obtinut avizul pentru îndeplinirea procedurilor si criteriilor
de încadrare în conditii speciale, în conformitate cu prevederile
Hotarârii Guvernului nr. 1.025/2003 privind metodologia si criteriile
de încadrare a persoanelor în locuri de munca în conditii speciale,
cu modificarile si completarile ulterioare
24. Activitatea din turnatoriile de fonta, otel, neferoase sau materiale refolosibile neferoase, cu productie industriala continua, în care se executa si operatiile de dezbatere sau de curatare a pieselor în hala de turnare
Inseamna ca prin decizia din 2008 punctajul medi anual a crescut ,fiind aplicat art.5 din leg.226/2006,adica total punctaj mediu anual s-a impartit la 25 ani si din cate stiu nu mai beneficiati de puntajul suplimentar,prevazut in leg.263/2010.
Recalculare pensie
Eugen C.
Buna ziua! As vrea sa stiu daca ma incadrez pentru recalcularea pensiei. Am lucrat ca mecanic de locomotiva CFR si:
- pensionat 08 iunie 2008
- stagiu ... (vezi toată discuția)