avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Majorarea punctului de pensie pentru grupe de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Majorarea punctului de pensie pentru grupe de munca

sunt pensionat la data de 20 sept .2008 la varsta de 50 ani , pentru munca depusa si limita de varstra (cod N10) nr dosar 192960 bacau.-pct F din decizie :stagiu completde cotizare(comf Lg 19/2000)-25ani;total stagiu de cotizare realizat45ani 2luni 8 zile;din care -conditii speciale31ani 2luni25 zile;23ani anterior 04 2001;legea 226/2006 31ani 2luni25 zile ; punct G din decizie :1. numar puncte realizate 42,58xxx, 2.punctaj mediu 1,7oxxx.Va rog sa- mi spuneti daca beneficiiez de majorarea punctului de pensie pentru grupe de munca din 2011.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:58, 28 Februarie 2011
Gasiti raspunsul in acest topic:www.avocatnet.ro/content/for...
Nu beneficiati de aceasta majorare.
Legea 263/2010
Art. 169
(1) Pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I si/sau grupa a II-a de munca, beneficiaza de o crestere a punctajelor anuale realizate in aceste perioade, dupa cum urmeaza:
a) cu 50% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I de munca;
b) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in situatia in care, pentru determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea in munca necesara deschiderii dreptului la pensie prevazuta de acte normative cu caracter special.

Legea 226/2006 este act normativ cu caracter special
La determinarea punctajului mediu anual s-a folosit un stagiu de 25 de ani,in loc de 31 ani si 10 luni,cat prevede anexa 3 din legea 19/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca dion dion In legea 263 este prevazuta acordarea unui spor de 50% pentru cei pensionati in grupa 1 inainte de sept 2008 Eu m-am pensionat in feb 2009 si nu am beneficiat ... (vezi toată discuția)
Spor pentru grupa de munca bagarica bagarica Buna ziua! Am pus si aseara o intrebare pe forum, iar primind un raspuns, tin sa va multumesc timpul acordat pentru acesta. :) Acum am o alta ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa i de munca iulia pastrama iulia pastrama Am iesit la pensie in februarie 2009 ,cu o vechime in munca de 23 ani grupa 1. Cand intra in plata pensia recalculata dupa noua lege,pentru grupa de munca ? ... (vezi toată discuția)