avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC dupa somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC dupa somaj

Buna ziua,

Sunt gravida si somera. Adica luna aceasta depun dosarul pentru somaj. Poate sa-mi spuna cineva ce acte trebuie depuse ca sa beneficiez de indemnizatia pt cresterea copilului, si cand?
Mentionez ca contractul de munca mi-a fost desfacut pentru desfiintarea postului, deoarece nu am instiintat (intentionat) angajatorul despre faptul ca sunt gravida.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:55, 8 Ianuarie 2011
1. Depuneti actele pentru a beneficia de indemnizatie de somaj.
2. In somaj fiind veti putea beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate si apoi de CCC.
3. Toate aceste concedii suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia dintre ele.

4. Sa fiti atenta insa la ce spune Legea 76/2002:
Art. 41.
(1) Persoanele care beneficiaza de indemnizaţie de şomaj au urmãtoarele obligaţii:
a) sã se prezinte lunar, pe baza programãrii sau ori de câte ori sunt solicitate, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncã la care sunt înregistrate, pentru a primi sprijin în vederea încadrãrii în muncã;
b) sã comunice în termen de 3 zile agenţiei pentru ocuparea forţei de muncã la care sunt înregistrate orice modificare a condiţiilor care au condus la acordarea drepturilor;
c) sã participe la serviciile pentru stimularea ocupãrii şi de formare profesionalã oferite de agenţia pentru ocuparea forţei de muncã la care sunt înregistrate;
d) sã caute activ un loc de muncã.
e) sa instiinteze in scris agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate aparitia starii de incapacitate temporara de munca si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care functioneaza acesta, in termen de 24 de ore de la data acordarii concediului medical. In situatia in care aparitia starii de incapacitate temporara de munca a intervenit in zile declarate nelucratoare sau implinirea termenului de 24 de ore se realizeaza in zile declarate nelucratoare, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj au obligatia de a instiinta agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, in prima zi lucratoare.

5. Daca nu respectati obigatiile de mai sus va inceteaza perioada de somaj si nu veti mai beneficia de CCC.
6. Certificatele medicale si de maternitate le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
7. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj. Despre actele necesare vom discuta atunci cand veti face aceasta cerere.
Multumesc pentru informatii. Deci daca depun impreuna cu dosarul o adeverinta de la medicul de familie ca sunt gravida este de ajuns. Cand o sa beneficiez de concediu medical, trebuie o adeverinta de la medicul ginecolog. Este adevarat?
Este destul de greu sa instiintez agentia in termen de 24 ore, deoarece sunt cozi interminabile si uneori se sta la rand si 12 ore...dar asta e, tara noastra....
1. O sa primiti de la medic certificatul medical pe care il duceti la AJOFM.
2. Anuntati la AJOFM numele medicului si unitatea de care apartine (policlinica, cabinetul medical, spitalul etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa anunt agentia de somaj ca sunt insarcinata? garnita georgiana garnita georgiana buna ziua as dorii sa va intreb trebuie sa anunt la somaj ca sunt insarcinata sau afla doar atunci cand o sa merg cu concediu medical? multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu pt cresterea copilului mihaela_08 mihaela_08 Buna seara. Am si eu o intrebare. Pe data de 22 februarie 2013 o sa fie ultima zi de concediu pt cresterea copilului.am beneficiat 2 ani de aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Gina111 Gina111 Buna seara.As vrea sa stiu si eu,daca sunt gravida in 5 saptamani si se muta firma si ne baga in somaj,mai beneficiez de indemnizatie avand in vedere ca am ... (vezi toată discuția)