avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... situatie ciudata
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

situatie ciudata

Buna ziua, am cautat pe internet si cred ca sunt intr-o situatie ne mai intalnita. Parintii mei au achizitionat in noiembrie 2008 un autovehicul nou, din categoria N1 care a fost inmatriculat pe 10 decembrie 2008 moment in care era in vigoare noua taxa de inmatriculare conform ordonantei de urgenta a guvernului nr.208/2008.(taxa triplata) In ordonanta de urgenta din 218/2008 art III alin.1 se mentioneaza faptul ca autovehiculele din categoria N1 sunt de asemenea scutite de aceasta taxa iar in art. IV alin.1 se mentioneaza ca diferenta de bani( oug 2082008 - oug 502008) v-a fi restituita in termen de 30 de zile. Au trecut 2 ani de atunci. Mentionez ca masina a fost achizitionata in leasing iar firma de leasing a depus cerere de recuperare a banilor. Ce as putea sa fac? Sa acctionez in instanta? Ce sanse as avea? Exista si posibilitatea ca banii sa fie incasati de firma de leasing si sa nu mi se restituie? Cei de la leasing nu au reusit sa ma lamureasca cu prea multe informatii. Multumesc anticipat
faceti adresa catre firma de leasing sa va spuna stadiul cererii depuse, cereti copie de pe dovada depunerii actelor ptr returnarea banilor.

este posibil ca taxa sa fi fost compensata de firma leasing si atunci in contabilitatea lor nu va apare nici o incasare de la Fisc. asta se dovedeste prin expertiza contabila.

o alta varianta este sa chemati in judecata fiscul si ei va vor spune, prin intimpinare, daca au platit catre leasing sau nu. si in functie de acest lucru veti vedea ce este de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de prima inmatriculare cosmin121984 cosmin121984 in luna august 2008 am inmatriculat auto Dacia Sandero, nou, motor 1.6. Am platit taxa de prima inmatriculare aprox 1300 ron. Inainte de 1 iulie 2008 ptr ... (vezi toată discuția)
Legea 141/05.07.2011 pentru aprobarea oug 218/2008 privind modificarea oug 50/2008 pentru instituirea taxei de poluare pentru autovehicule  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [i][b]In Monitorul Oficial nr.481/07.07.2011 a fost publicata Legea 141/05.07.2011 pentru aprobarea OUG 218/2008 privind modificarea OUG 50/2008 pentru ... (vezi toată discuția)
Taxa auto/timbru mediu iLegend iLegend Buna seara, In luna si anul curent, am achizitionat un autoturism capacitate ciclindrica 1368. Precizez ca sunt al 3 lea proprietar. Primul proprietar a ... (vezi toată discuția)