Vehiculul A circula pe banda 1 cu viteza regulamentara pe un drum principal cu 2 benzi, ajunge in dreptul unei treceri de pietoni, opreste si trec 2 pietoni. In stanga vehiculului A, pe banda 2 mai exista o masina care opreste in acelasi timp pentru a permite trecerea pietonilor.
Trec cei 2 pietoni si vehiculul de pe banda a 2-a imi face semn sa traversez interesectia. Eu sunt in autoturismul B. Fiind o intersectie nesemaforizata, traversarea acesteia se face ori cand nu mai vin masini, ori cand masinile care vin pe drumul principal opresc sa permita trecerea pietonilor.
Initial am avut o ezitare in a traversa pentru ca nu stiam daca vehiculul A va pleca de pe loc sau imi va permite sa trec, dupa care sesizez ca incepe traversarea zebrei un alt pieton dinspre vechiculul de pe banda a 2-a catre vehiculul A.
In acest moment ma pun in miscare dar vehiculul A nu tine cont de faptul ca un alt pieton este inca pe zebra si incearca sa treaca strada, se pune in miscare si ma loveste lateral (in partea dreapta).
Vehiculul A nu s-a prezentat la politie pentru declaratii.
Ca nota secundara cred ca:
1. era baut
2. avea probleme cu masina (talon, rca, etc)
3. nu a franat si parea a mai avea o avarie deja existenta in partea frontala a masinii (cu care m-a si lovit). Nu a vrut sa mearga la politie, a solicitat bani, a mintit ca masina este rent-a-car, etc etc.
Eu am declarat ca nu a acordat prioritate pietonilor si s-a pus in miscare cand trebuia sa stea pe loc, el probabil ca va declara ca nu a existat nici un pieton.