avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum se stabileste vinovatia intr-un accident fara ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum se stabileste vinovatia intr-un accident fara victime daca soferii dau declaratii contradictorii

Vehiculul A circula pe banda 1 cu viteza regulamentara pe un drum principal cu 2 benzi, ajunge in dreptul unei treceri de pietoni, opreste si trec 2 pietoni. In stanga vehiculului A, pe banda 2 mai exista o masina care opreste in acelasi timp pentru a permite trecerea pietonilor.

Trec cei 2 pietoni si vehiculul de pe banda a 2-a imi face semn sa traversez interesectia. Eu sunt in autoturismul B. Fiind o intersectie nesemaforizata, traversarea acesteia se face ori cand nu mai vin masini, ori cand masinile care vin pe drumul principal opresc sa permita trecerea pietonilor.

Initial am avut o ezitare in a traversa pentru ca nu stiam daca vehiculul A va pleca de pe loc sau imi va permite sa trec, dupa care sesizez ca incepe traversarea zebrei un alt pieton dinspre vechiculul de pe banda a 2-a catre vehiculul A.

In acest moment ma pun in miscare dar vehiculul A nu tine cont de faptul ca un alt pieton este inca pe zebra si incearca sa treaca strada, se pune in miscare si ma loveste lateral (in partea dreapta).

Vehiculul A nu s-a prezentat la politie pentru declaratii.
Ca nota secundara cred ca:
1. era baut
2. avea probleme cu masina (talon, rca, etc)
3. nu a franat si parea a mai avea o avarie deja existenta in partea frontala a masinii (cu care m-a si lovit). Nu a vrut sa mearga la politie, a solicitat bani, a mintit ca masina este rent-a-car, etc etc.

Eu am declarat ca nu a acordat prioritate pietonilor si s-a pus in miscare cand trebuia sa stea pe loc, el probabil ca va declara ca nu a existat nici un pieton.

Cum se stabileste vina si bazat pe ce?
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
alecutzu, utilizator

Alte discuții în legătură

Prioritate trecere de pietoni in intersectie semaforizata mrbilly mrbilly Buna ziua, As dori sa pun o intrebare la care nu gasesc niciun raspuns concret. 1.In momentul in care te deplasezi pe un drum cu o singura banda pe sens, ... (vezi toată discuția)
Proba video pentru suspendarea permisului pantera04 pantera04 Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pentru ca n-am acordat prioritate unui pieton. Lucrul acesta s-a intamplat pe un drum cu doua benzi pe sens, plus ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv pt neacordare de prioritate la trecere de pietoni cu scuar catalins10 catalins10 Buna ziua, Ieri 7 sept. 2009 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate la o trecere de pietoni prevazuta cu scuar (doua ... (vezi toată discuția)