avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cu sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cu sulta

Am vrut sa achizitionez in luna iunie 2010 un apartament care avea o sulta pe care proprietara trebuia sa i-o dea fostului sot, care nu era de gasit. Am facut un precontract cu aceasta dandu-i un avans de 10000 eur (8000 eur sulta). Proprietara l-a imputernicit pe agentul imobiliar sa se ocupe de gasirea fostului sot si de inmanarea sultei. Problema este ca agentul i-a dat banii unui executor judecatoresc, care i-a dat altei persoane cu nume si date asemanatoare cu ale fostului sot a proprietarei. A aparut intre timp si fostul sot care a dat-o in judecata pe proprietara si care isi vrea banii. Contractul pe care l-am facut eu cu proprietara a expirat in septembrie si l-am prelungit pana pe 28 februarie. Ce e de facut in aceasta situatie?
Dvs. sunteti cumparator de buna credinta si nu va afecteaza cu nimic incurcatura executorului.
Insistati la propietar sa mergeti la notar si sa perfectati contractul cu plata diferentei de pret si va intrati total in drepturile de proprietar.
Incurcatura cu plata sultei nu va priveste, se descurca partile intre ele impreuna cu executorul.
Sulta este inscrisa in cartea funciara a apartamentului si nu se poate vinde pana nu se sterge sulta.
Si ce diferenta de pret mai eveti de achitat?
Nu ar acoperi sulta, ca sa stergeti mentiunea din CF?
Mai am de achitat 50000 eur si ar acoperi sulta, dar eu as fi vrut sa fac un credit pt.aceasta suma si din cauza sultei nu pot.
Faceti un credit de 8000 de Euro pentru sulta, radiati sulta si apoi faceti creditul cu ipoteca pentru restul de bani, imobilul fiind acum degrevat de sarcini.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament. sulta zatara zatara Situatia : sotul si sotia au divortat; in urma partajului apartamentul a revenit sotiei care trebuie sa plateasca o sulta sotului; au convenit sa vanda ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sulta mgb1ro mgb1ro Buna ziua, In urma unei sentinte civile definitive am apelat la un executor judecatoresc cu care am incheiat un contract de executare silita. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)