Am vrut sa achizitionez in luna iunie 2010 un apartament care avea o sulta pe care proprietara trebuia sa i-o dea fostului sot, care nu era de gasit. Am facut un precontract cu aceasta dandu-i un avans de 10000 eur (8000 eur sulta). Proprietara l-a imputernicit pe agentul imobiliar sa se ocupe de gasirea fostului sot si de inmanarea sultei. Problema este ca agentul i-a dat banii unui executor judecatoresc, care i-a dat altei persoane cu nume si date asemanatoare cu ale fostului sot a proprietarei. A aparut intre timp si fostul sot care a dat-o in judecata pe proprietara si care isi vrea banii. Contractul pe care l-am facut eu cu proprietara a expirat in septembrie si l-am prelungit pana pe 28 februarie. Ce e de facut in aceasta situatie?
Dvs. sunteti cumparator de buna credinta si nu va afecteaza cu nimic incurcatura executorului.
Insistati la propietar sa mergeti la notar si sa perfectati contractul cu plata diferentei de pret si va intrati total in drepturile de proprietar.
Incurcatura cu plata sultei nu va priveste, se descurca partile intre ele impreuna cu executorul.
Faceti un credit de 8000 de Euro pentru sulta, radiati sulta si apoi faceti creditul cu ipoteca pentru restul de bani, imobilul fiind acum degrevat de sarcini.