avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

Mama are aprox.69 ani nascuta in inlie 1952 iar in prezent este in somaj.Ce poate face pentru a avea un venit pana la indeplinirea varstei de pensionare?Tatal meu a decedat anul trecut in februarie si mama nu a luat acele 6 luni jumatate din pensie,mai poate opta acum
Cel mai recent răspuns: labuta , utilizator 16:02, 8 Ianuarie 2011
1. Mama nu poate avea 69 de ani ca era pensionata de mult. Poate 59 de ani.
2. Legea 263/2010 spune ca pentru o femeie nascuta in iulie 1952 varsta standard depensionare este de 59 de ani si 2 luni, satgiul complet de cotizare este de 28 de ani si 4 luni, stagiul minim de cotizare este de 13 ani si 4 luni.
3. Daca acum este in somaj inseamna ca are un venit pana in septembrie 2011 cand se poate pensiona delimita de varsta.
Multumesc de raspuns.Nu m-am exprimat corect mama termina somajul in februarie si ramane fara nici un venit pana in septembrie 2011

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 buna ziua,am o colega cu varsta de 58 ani si 8 luni,si vechime in munca de 33ani si 10 luni,in prezent beneficiaza de indemnizatie de somaj pana in luna ... (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia de pensie? labuta labuta Vreau sa stiu daca mama mea poate iesi la pensie,cand,daca anticipat sau nu.Este nascuta in iulie 1952 si are 4 copii (vezi toată discuția)
Pensionare - reducerea varstei standard monik780401 monik780401 O femeie nascuta in decembrie 1952, mama a 4 copii, cu o vechime in munca de 34 ani din care 5 ani si 7 luni incadrata in grupa a II-a poate beneficia de ... (vezi toată discuția)