In data de 21.11.2010 am fost oprita de catre agentii rutieri, din intamplare in acea seara prietenul meu bause si am luat decizia de a conduce desi nu aveam permisul de conducere la mine.Agentul mi-a verificat identitatea si a hotarat sa ma amendeze intrucat nu purtasem nici centura si nu aveam nici actele la mine.In momentul intoarcerii acestuia la masina noastra i-am raspuns ca nu doresc sa semnez procesul verbal iar acesta imi raspunde:" Va dadusem amenda doar pentru centura!".
In luna decembrie asteptam ca amenda sa vina prin posta, ducandu ma sa imi ridic alte pachete de la posta intreb si de amenda dar nu primisem nimic!
In data de 07.01.2011 la orele 20.00 primesc telefon de la vecina mea ,sa ies la poarta ca ma cauta politia, nefiind acasa , cel ce primeste "plicul" de la cei doi agenti este socrul meu.
Pe plicul ce contine amenda nu este prezenta nicio stampila a postei cu data, in plus domnul agent care m-a amendat a decis sa imi acorde amenda si pentru ca nu aveam actele la mine.
Problema este ca la primarie probabil ca nu voi putea plati decat suma intreaga a amendei , cum sa ma creada doamna casiera ca eu o platesc in 48 de ore daca nu am inscrisa nicio data pe ea?
Ducandu-ma la sectia de politie de unde a "venit" plicul nu gasesc niciun raspuns; nu stie nici cine mi a adus plicul si nici de ce a venit prin intermediul lor.
Acum vreau sa fac o contestatie pentru ca mi se pare un abuz ce au facut, practic mi au bagat amenda pe gat desi se considera nula daca nu ajunge intr-o luna la contravenient , in plus acum ma forteza sa platesc suma intreaga.
Ce ma sfatuiti?
Amenda o puteati plati in cuantum diminutat cu 1/2 ,in 48 de ore,daca semnati procesul verbal si il primeati la data incheierii sale.
De la data primirii procesului verbal,aveti posibilitatea ca in 15 zile sa formulati contestatie impotriva acestuia la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
Sa ma ierte D-zeu, de ce o invatati o prostie ?! Stiti ca pv trebuie comunicat intr-o luna de zile,OG2/2001, art 25 al2, altfel ai scapat de plata amenzii si asta garantat 100% ! Pe cand prin contestatie nu-ti garanteaza nimeni nimic !
Daca nu poate sa demonstreze data cand a fost primit (a spus ca plicul nu are nicio stampila si nu a mentionat nimic despre vreo hartie scrisa cu data primirii), atunci o cam musca... adica va plati amenda full si va incasa si punctele de penalizare.
Si inca ceva... nu se mai poate contesta, au trecut cele 15 zile pentru ca nu are niciun document cu data primirii si se considera ca a fost primit pe loc
Nu e sarcina ei sa demonstreze data primirii , ci e obligatia politiei . eu zic sa faceti plangere contraventionala la judecatoria competenta si sa solicitati constatarea prescriptiei executarii sanctiunii contraventionale precum si anularea PV . totodata solicitati ca politia sa faca dovada comunicarii si a savarsirii faptei ce vi se imputa .