avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj 2011
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj 2011

Am un magazinas care vrea sa-si suspende activitatea dar inainte de asta trebuie sa ii fac angajatei dosar pentru somaj.Aveti idee cum procedez,pot face asta inainte sa-si suspende activitatea? ce acte trebuie,cartea de munca mai trebuie la somaj tinand cont de nebunia care este cu cartile acum?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:01, 8 Ianuarie 2011
In primul rand ii trebuie stagiul de cotizare indeplinit, adica un stagiu de cotizare de minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii.
Apoi, luati legatura cu AJOFM din judet.
Buna seara !
Daca indeplineste conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 luni , incetati CIM pt motive neimputabile (art. 65 alin 1 Cod Muncii) si angajatul poate beneficia in aceste conditii de indemnizatia de somaj (cu conditia depunerii dosarului complet la AJOFM arondat domiciliului acestuia) .
Va multumesc pentru promptitudine,da are stagiul de cotizare,as vrea sa stiu daca poate intra in somaj de exemplu in februarie si firma sa-si suspende activitate in mai,deoarece nu mai are de unde sa o plateasca.
De la momentul incheierii CIM cu art. 65 alin 1 Cod Munci, puteti depune dosarul cu toate actele la AJOFM, apoi puteti inchide si firma.
Atentie insa, daca inchideti contractul cu alt articol, (desfiintare post,...) fiind concediere din motive neimputabile salariatului, acesta va poate obliga sa-i platiti cel putin un salariu compensator pentru concediere, conform CCMN.
Cel mai bine este cu acordul partilor.
procmarci a scris:
Cel mai bine este cu acordul partilor.

Daca inceteaza CIM cu acordul partilor salariatul nu mai beneficiaza de indemnizatie de somaj.

Alte discuții în legătură

Desfacere cim, societate in faliment baican constantin baican constantin Daca se desface CIM cu art. 65 pct.1 coroborat cu art.60 alin.2 al legii 53/2003 am doua intrebari. ... (vezi toată discuția)
Somaj! silviota silviota Fiica mea, inginer masterand, a lucrat cu carte de munca mai bine de 2 ani, cu 6 ore/zi. Acum , la orizont apare, fioros SOMAJUL!!!:O. In cartea de munca are ... (vezi toată discuția)
Cic si firma se inchide eva_alexa29 eva_alexa29 Buna ziua! Momentan sunt in CIC si firma la care lucrez se inchide. Am 2 intrebari: 1. Angajatii primesc salarii compensatorii. Eu daca sunt in CCIC ... (vezi toată discuția)