avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj 2011
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj 2011

Am un magazinas care vrea sa-si suspende activitatea dar inainte de asta trebuie sa ii fac angajatei dosar pentru somaj.Aveti idee cum procedez,pot face asta inainte sa-si suspende activitatea? ce acte trebuie,cartea de munca mai trebuie la somaj tinand cont de nebunia care este cu cartile acum?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:01, 8 Ianuarie 2011
Va avea preaviz20 de zile apoi ii voi face decizie cu art.65 alin1 care o voi trimite prin revisal(poate cu aceasta decizie ma voi duce si la itm pentru cartea de munca),voi completa parca anexa 14 care se depune la somaj pentru a scoate stagiu si le voi da salariatei pentru a merge la agentia de somaj de care apartine. Cam asa cred eu ca trebuie sa fac,gresesc?
Este foarte bine cum ati spus dvs. Asa se procedeaza.
tudorvaleriu a scris:

procmarci a scris:
Cel mai bine este cu acordul partilor.

Daca inceteaza CIM cu acordul partilor salariatul nu mai beneficiaza de indemnizatie de somaj.

Adevarat, se mai intampla confuzii si la case mai mari.
Ma gandeam sa evite solicitarea salariului compensator pentru concediere.

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim, societate in faliment baican constantin baican constantin Daca se desface CIM cu art. 65 pct.1 coroborat cu art.60 alin.2 al legii 53/2003 am doua intrebari. ... (vezi toată discuția)
Somaj! silviota silviota Fiica mea, inginer masterand, a lucrat cu carte de munca mai bine de 2 ani, cu 6 ore/zi. Acum , la orizont apare, fioros SOMAJUL!!!:O. In cartea de munca are ... (vezi toată discuția)
Cic si firma se inchide eva_alexa29 eva_alexa29 Buna ziua! Momentan sunt in CIC si firma la care lucrez se inchide. Am 2 intrebari: 1. Angajatii primesc salarii compensatorii. Eu daca sunt in CCIC ... (vezi toată discuția)