avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal pentru alcool

in data de 14 08 2010 sotul meu a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,59 in etilotest la singe 1,10 prima proba 1,25 a doua proba ,pe data de 03 01 2011 a platit recalculare la inml ma poate ajuta cineva cu un raspuns?ce sanse sunt ca rezultatele sa vina sub 0,80 si cit dureaza aceasta recalculare?
Alcoolemie urca sau scade cu 0,15 - 0,2 la mie in sange in interval de 1 h,daca sotul dv. avea 1.10 la prima proba si 1,25 la a doua proba , inseamna ca alcoole,ia era in urcare si ca in timpul depistarii valoarea alcoolemie in sange era mai mica,probabil sub 1 la mie , depinde de timpul care a trecut din momentul verificarii cu etilotest-ul si prelevarea probelor de sange.Daca alcoolemia scade sub 1 la mie are toate sansele sa primeasca o amenda administrativa,asta bineinteles cu ajutorul unui avocat specializat in asemenea cazuri.
rares85 a scris:

Alcoolemie urca sau scade cu 0,15 - 0,2 la mie in sange in interval de 1 h

:O Din pacate nu e deloc asa. Concentratia de alcool in sange scade cu o rata de aprox 0,15-0,2 la mie/ora pentru ca un ficat normal metabolizeaza alcoolul in acest ritm.
Rata cu care creste imbibatia alcoolica este alta poveste si aici exista cateva variabile: tipul bauturii ingurgitate, continutul stomacului, starea de sanatate, etc. insa ceea ce trebuie stiut este ca se petrece foarte repede. Astfel, daca pentru a ajunge la o alcoolemie de 1 la mie ai nevoie de doar de vreo 20 de minute ca sa metabolizezi toata cantitatea de alcool trebuie sa treaca vreo 6 ore.
dosar penal pentru alcool daca tot ne mai pun astia sa platim recalcularea si nu este in favoarea noastra de ce naiba mai stam ani cind pot baga dosarul in instanta si se hotaraste ce se hotaraste si face naiba iar scoala si dam iar de permis ca asteptam ca fraieri
ca degeaba trece timpul , si esti vinovat platesti frate dar nici asa bataie de joc numai in rominia se intimpla asa ceva legile lui peste
Primul pe care trebuie sa va suparati este sotul dvs.
Nu l-a obligat nimeni sa se urce baut la volan.
Nu era obligatoriu sa cereti recalcularea alcoolemiei ,nu era obligatoriu sa platiti.
Consecintele juridice sunt numai culpa persoanei care s-a urcat bauta la volan
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Alcoolemie - recalculare johnny25 johnny25 am fost depistat cu 0.42 la aparat etilotest pe 10 ianuarie, am fost la spital unde mi s-au recoltat 2 probe de sange, rezultatul a fost prima proba 1.10 si a ... (vezi toată discuția)
Calcul alcoolemie gyoni8 gyoni8 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti si mie cum se calculeaza alcoolemia retroactiv de catre INML si ce ar fi trebuit sa beau/mananc (pentru ca retoractiv ... (vezi toată discuția)
0.45 in aerul expirat anno anno In data de 12.05.2011,ora 4:40 am fost oprit de catre politie pentru a vedea daca am baut,in momentul in care mi-au pus etilotestul a iesit 0.45 in aerul ... (vezi toată discuția)