avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie conform noii legi
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie conform noii legi

in lumina noii legi a pensiilor va rog sa imi dati urmatoarele informatii:
sunt o persoana de sex feminin , nascuta pe 4 nov.1955, cu o vechime totala in munca de aproape 35 de ani (ii voi indeplini in 23 auguust 2011).
am lucrat in perioada 5.08.1976 - 22.12.1983 in grupa I de munca 3 ani 8 luni si 8 zile, cf.ordinului nr.50/1990 al MM si MS si CNPM (anexa I pct.) cu 50% din timp.
in rest am lucrat in conditii normale.
1.va rog sa imi spuneti cand ma pot pensiona anticipat partial.
2. daca perioada lucrata in grupa I fiind inainte de 2001 se recunoaste ca grupa I si daca reduce varsta de pensionare sau doar mi se acorda punctaj in plus.
3. la ce varsta ma pot pensiona de limita de varsta.
Cel mai recent răspuns: melanici , utilizator 12:11, 30 Ianuarie 2011
Anticipat partial la 55 ani si 3 luni( 4 februarie 2011),conditia de stagiu fiind indeplinita(30 de ani si 3 luni).
cf. art.65 din noua lege a pensiilor ar trebui sa am stagiul complet de cotizare pt.pensia anticipata partial, deci 35 de ani si nu 30 de ani cum ati scris ?
oare gresesc ?
Legea 263/2010 ANEXA Nr. 5
VÂRSTE STANDARD de pensionare, stagii complete şi stagii minime de cotizareFemei
Noiembrie 1955 Februarie 2016 60/3 30/3 15/0
va rog sa ma lamuriti cum ramine cu grupa I de munca avuta inainte de 2001
Pentru anii de grupa I-a care sunt asimilati la conditii speciale,reducerea varstei este din tabelul nr.2(conditii speciale)iar majorarea puncatajelor pentru perioada respectiva va fi de 50%.Pentru anii de grupa I-a neasimilati la conditii speciale,reducerea varstei este din tabelul nr.1(conditii deosebite).iar majorarea punctajelor este ca cea de mai sus 50%.

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie diverse diverse Buna. O persoana care are 30 de ani si 9 luni in campul muncii (fara grupe sau altele), femeie, nascuta in anul 1955, la ce varsta poate iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata birta birta sant nascuta in 25 oct 1955 peste 35 ani vechime din care 8 ani grupa II , cand pot iesi la pensie anticipata si daca este si penalizare. (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala Punk_Kitty Punk_Kitty Buna ziua. Ma numesc Mihaela. Am 57 de ani si 35 de ani vechime. Vreau sa ies la pensie anticipata si vreau sa va intreb cat este penalizarea pe luna pana ... (vezi toată discuția)