in lumina noii legi a pensiilor va rog sa imi dati urmatoarele informatii:
sunt o persoana de sex feminin , nascuta pe 4 nov.1955, cu o vechime totala in munca de aproape 35 de ani (ii voi indeplini in 23 auguust 2011).
am lucrat in perioada 5.08.1976 - 22.12.1983 in grupa I de munca 3 ani 8 luni si 8 zile, cf.ordinului nr.50/1990 al MM si MS si CNPM (anexa I pct.) cu 50% din timp.
in rest am lucrat in conditii normale.
1.va rog sa imi spuneti cand ma pot pensiona anticipat partial.
2. daca perioada lucrata in grupa I fiind inainte de 2001 se recunoaste ca grupa I si daca reduce varsta de pensionare sau doar mi se acorda punctaj in plus.
3. la ce varsta ma pot pensiona de limita de varsta.
cf. art.65 din noua lege a pensiilor ar trebui sa am stagiul complet de cotizare pt.pensia anticipata partial, deci 35 de ani si nu 30 de ani cum ati scris ?
oare gresesc ?
Legea 263/2010 ANEXA Nr. 5
VÂRSTE STANDARD de pensionare, stagii complete şi stagii minime de cotizareFemei
Noiembrie 1955 Februarie 2016 60/3 30/3 15/0
Pentru anii de grupa I-a care sunt asimilati la conditii speciale,reducerea varstei este din tabelul nr.2(conditii speciale)iar majorarea puncatajelor pentru perioada respectiva va fi de 50%.Pentru anii de grupa I-a neasimilati la conditii speciale,reducerea varstei este din tabelul nr.1(conditii deosebite).iar majorarea punctajelor este ca cea de mai sus 50%.