Am cumparat o cladire,iar in Cartea funciara,partea a II -a e scris:
-asupra terenului de...se intabuleza drept de proprietate in favoarea STATULUI ROMAN in administrarea
Consiliului Local......... si in folosinta firmei X.
Eu am cumparat cladirea pe firma Y si am rugamintea sa ma ajutati sa gasesc un temei legal pentru a putea cumpara
terenul.Cui trebuie sa ma adresez?
Statul Roman vinde terenul?
Mentionez ca terenul e in suprefata de 1000mp din care 250 sunt construiti ,iar constructia e din 1970
Exista vreo posibilitate sa pot cumpara terenul?
primul pas e la Primaria unde se afla imobilele . Acolo trebuie sa vedeti ce regim juridic are terenul cu pricina, e proprietate publica sau privata? functie de aceste informatii puteti face pasii urmatori.
depinde ce scrie si in contractul de vanzare cumparare al dvs legat de teren. Fie incepeti "razboiul" cu primaria pt. acel teren, fie asteptati sa treaca timpul in favoarea dvs. pentru a putea uzucapa.
daca ati cumparat terenul de la altcineva decat firma X intervine o serioasa problema legata de inscrierea in cartea funciara a dreptului de folosinta pe care firma x il are asupra terenului, punand sub semnul intrebarii partea de teren de sub cladire cat priveste folosinta acesteia. normal era ca prin vanzare sa dobanditi si folosinta terenului aferent cladirii.
firma x este un tert fata de contractul dvs