avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... scoatere din evidenta platitor TVA
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

scoatere din evidenta platitor TVA

extras de la Avocatnet.ro :
"La 1 ianuarie 2011 a intrat in vigoare o masura legislativa in domeniul TVA potrivit careia persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care in cursul unui an calendaristic nu depasesc plafonul de scutire pentru intreprinderi mici stabilit la 35.000 euro, pot solicita pana la data de 20 ianuarie a anului urmator scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA, in vederea aplicarii regimului special de scutire.
Cifra de afaceri care serveste drept referinta este constituita din valoarea totala, exclusiv taxa, a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii efectuate de persoana impozabila in cursul unui an calendaristic"
Intrebari:
1. La calculul celor 35000 euro se iau in calcul facturile emise in 2010 fara TVA?
2. Daca am emis numai facturi in euro, trebuie musai sa trec prin calculul cu cursul de la aderare? Nu pot sa calculez euroii/2010? Iar in cazul in care trebuie sa ma iau dupa curs, care a fost acesta la momentul aderarii?

Alte discuții în legătură

Inreg. ca platitor de tva ContSters103316 ContSters103316 Am o societate neplatitoare de tva. Acum am prins un contract de 400.000 euro care trebuie sa-l facturez in cel mult 5 transe.Daca in prima luna facturez ... (vezi toată discuția)
Calculul cifrei de afaceri pentru plafonul de 35000 (trecerea la tva) loremaria loremaria Buna ziua, ma puteti ajuta cu valoarea cursului EURO la care se face calculul cifrei de afaceri pentru a sti daca s-a depasit plafonul de 35000 de euro ? In ... (vezi toată discuția)
Plafon tva camelia adina camelia adina o persoana fizica inregistrata la intreprindere individuala din 2010, neplatitoare de tva ( nu a ajuns la c.a. de 35000 euro) nici in 2010 , nici in 2011 , se ... (vezi toată discuția)