avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie gemeni
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie gemeni

Buna seara! In luna februarie voi deveni mamica a doi gemeni si am o vechime in munca de 16 ani. Rugamintea mea este sa-mi spuneti, daca se poate, ce prevede cadrul legislativ in ceea ce priveste indemnizatia acordata: o indemnizatie si doua alocatii sau doua indemnizatii si doua alocatii si ce demers trebuie facut si unde.
Multumesc anticipat pentru raspunsul dvs!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 5 Noiembrie 2011
Buna ziua
Eu am doi copii,gemeni, si nu primesc indemnizatia decat pentru unul singur. Am facut contestatie la Agentia judeteana pentru prestatii sociale iar in urma acesteia mi s-a raspuns,citez:
"Urmare a contestatiei dvs.,va comunicam ca stimulentul de insertie a fost acordat in mod corect in conformitate cu art. 7,al.1 din OUG111,care prevede urmatoarele:
Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediu pt cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2(obtin venituri supuse impozitului prevazute la art.3,inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an,au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pt perioada ramasa pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.)
Precizam ca in conf. cu art.2 si 5 din OUG 111,in cazul unei sarcini multiple se acorda o singua indemnizatie lunara plus o majorare cu 600 lei pt fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, incepand cu al 2-lea copil provenit dintr-o astfel de nastere, fapt neprecizat in cazul stimulentului de insertie.
In concluzie, potrivit teoriei generale a dreptului "daca legea nu distinge,nici noi nu distingem"
Va rog sa ma ajutati! Am vreo sansa daca intentez un proces?
1. Raspunsul primit este conform prevederilor legale, primiti o indemnizatie calculata (dar nu mai mica de 600 lei) plus inca 600 lei pentru fiecare geaman.

2. - Dar se pare ca dvs. nu mai sunteti in CCC (ati optat pentru varianta pana la 1 an) si ati solicitat stimulentul de insertie de 500 lei lunar, pana la implinirea varstei de 2 ani a copiilor.
- OUG nu mai precizeaza ca acest stimulent se multiplica in cazul gemenilor.

3. Asadar dvs. nu mai primiti indemnizatie pentru CCC ci stimulentul de insertie care este altceva.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mamica de gemeni deninick23 deninick23 Avem un baietel de 1 an si 5 luni si sotia mea este in concediu de maternitate pentru el pana la 2 ani. Intre timp, acum 2 saptamani a nascut 2 baietei ... (vezi toată discuția)
Sarcina gemelara cris1agi cris1agi Buna ziua, Ma numesc Cristina si voi fi mama de gemeni. Am o nelamurire cu valoarea indemnizatiei pentru concediul maternal. Avand 2 copii, voi primi suma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere gemeni 2013 + stimulent insertie pentru reintoarcere mai devreme de 1 an sacha2013 sacha2013 Buna ziua, In 2013 urmeaza sa nasc gemeni. Voi opta pentru varianta de concediu de crestere de 1 an si am 2 intrebari adresate celor ce considera ca ma pot ... (vezi toată discuția)