avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere fara permis

salut!daca cineva imi poate da un raspuns concret la problema mea!in noaptea de revelion al anului 2011 m-am urcat la volanul unui autoturism neavand carnet,proprietaru fiind in dreapta mea baut,intr-o intersectie m-am gasit cu politia,m-am speriat am dat inapoi,alunecand pe gheata am lovit o alta masina.la politie nu ne-a luat alcoolemia decat am dat o declaratie cum s-a intamplat!am dus act ca aveam scoala de soferi facuta,nu am nici-o plangere impotriva mea reparand masinile!acuma cauza care nu pot sa dorm este daca am voie acuma sa dau de permis!dau daca mai am voie sa mai dau cum si cand mai exact!din ce am inteles nu e prea grav tare dar mie sa nu mai pot da de permis!sau daca am un avocat bun sa ma scoata!astept un raspuns!va multumesc!
Cel mai recent răspuns: valentinmadalin , utilizator 21:28, 9 Februarie 2011
Cu un avocat bun puteti iesi basma curata, avand in vedere ca nu au fost victime nu erati baut iar cei pagubiti nu au depus plangere. Depinde acum de raportul politiei si
de procurorul de caz cum vor constitui dosarul si de judecatorul care va judeca speta.
am inteles!pana ma duc la tribunal eu ma duc sa dau de permis mi-au zis ca am dreptul!totusi o sa raman cu el sau nu o sa mai am niciodata!
Este voirba despre infractiunea de conducere fara permis si vi se va intocmi dosar penal pentru aceasta fapta prev.de art.86/1 din OUG nr.,195/2002
Daca nu aveti antecedente penale si veti recunoaste fapta de la primele cercetari,vi se va aplica o sanctiune redusa cu 1/3 conform prevederilor art.86/1 c.pen,cu suspendarea executarii pedepsei.
Chiar daca obtineti permisul de conducere se va dispune anularea acestuia.
degeba aveai scoala facuta... norocu tau ca ai lovit doar o masina goala si nu vrun "petrecaret" care se intorcea acasa pe 7-8 carari.. atunci nu mai aveai prea multe sanse sa scapi doar cu o pedeapsa cu executare.
Nu mai pierde timpu, mergi la un avocat care sa te invete ce sa spui de aici inainte.
din ce am inteles de pe la politie,conteaza ce scrie in dosar de cand pleaca de la politie,si daca procuroru nu este indulgent as putea sa dau de permis scapand doar cu o ameda administrativa!asa mi-a spus cel care lucreaza la dosar.el a scris ca nu prezint un pericol si va pot da dau de permis!acum sa vad daca is de acord si cei de la tribunal!

Alte discuții în legătură

Dosar penal art 81 - ce sanse am sa primesc permisul inapoi? valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua o mica intrebare am si eu ,momentan mi sa suspendat permisul de conducere pt conducerea sub influenta alcolului ...alcolemia e mare in sange 1,80 si ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala + parasirea locului accidentului gigic gigic buna ziua! ma numesc george , am 21 ani , si in luna aprilie am avut parte de un eveniment nefericit pt viata mea. am accidentat pe trecerea de pietoni un ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru consumul de alcool cezar_23 cezar_23 numele meu este cezar as avea si eu o intrebare am fost prins baut la volan am aproape doua luni de zile de cand nu primesc nici un raspuns de la politie ma ... (vezi toată discuția)