avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal art 81 - ce sanse am sa primesc permisul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal art 81 - ce sanse am sa primesc permisul inapoi?

Buna ziua o mica intrebare am si eu ,momentan mi sa suspendat permisul de conducere pt conducerea sub influenta alcolului ...alcolemia e mare in sange 1,80 si a doua 1,65.asa..deci am pus avocat sa incerc sa scap pt ca la 1litru de vin cu apa minerala adica sprit mia iesit atat ...am trimis sa fac recalculare dar procuroru mia respins am facut plangere si mia fost respinsa si plangerea tot de procuror care are dosarul meu,am fost chemat la parchet sa mi comunice ca nu mia aceptat plangerea si avocatul a depus acuma plangere la tribunal sa judecatorie stiu ce maasteapta daca nu ami acepta recalculare dar e vreo sansa daca procuroru nu a aceptat sa fac calcul retro judecatoria ar acepta ..intradevar nu mancasem toata noaptea si dim am baut eram ametit.stiu sigur ca la recalculare ami va iesi sub limita egala pt ca stiu cat am consumat si stiu ce inseamna sa consum pana la 1,85 alcol in sange .ce sanse as mai avea sa mi iau permisul inapoi ..a trecut 5 luni de cercetari .Cu stima si respect VALENTIN
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 21:34, 20 Iunie 2012
nu trebuie sa va faceti iluzii nici in cazul in care recalcularea este acceptata. Ca si probatoriu, instantele de judecata statueaza ca recalcularea nu este o proba stiintifcia deoarece ea are la baza date incerte provenite din declaratiile martorilor privind ora, cantitatea bauta, tipul bauturii, etc.
pe de alta parte, aveti o alcoolemie fff mare - 1,80 si chiar 1.65 la mie nu va confera prea multe sanse in admiterea recalcularii.
cel mai probabil, in acest dosar, veti primi o condamnare la inchisoare (cu sau fara suspendarea executarii, asta depinde de instanta si de avocat) si permisul va fi anulat. parerea mea profesionala este ca nu aveti sanse sa primiti permisul inapoi.
Dar in cazul sa zicem ca miar acepta judecatoria sau tribunalul plangerea de recalculare si vine rez chiar de 1 la mie ami poate da o amenda administrativa si sa mi dea permisul pt ca deja am stat 5 luni de cand mi la loat sau se calculeaza data care vine ultimul rezultat .ce ar mai putea imiedica sa nu mi dea permisul daca ami vine recalcularea sub limita legala sau sa platesc amenda adimistrativa asta in cazul in care ami vine 0.90 sau 1.00 .VA MULTUMESC
din pacate din experienta va spun ca nu aveti sanse la asa o alcoolemie este prea mare Succes . o s aprimiti o sentinta cu suspendare...
Sansele sunt minime .
Daca vi se aplica o pedeapsa cu suspendarea executarii sau cu executare sub supraveghere(art.81 sau 83 c.pen). ,la un an de la ramenerea definitiva a hotararii de condamnare , puteti formula cerere pentru redobandirea permisului de conducere
cu parare de rau va sugerez sa nu sperati la o amenda administrativa practica procurorilor este ca tot ce depaste de 1,01 sa die trimis in judecata asa ca .......sanse nu aveti ,dar poate consitentizati gravitatea faptei sa o luati ca atare .
bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consumul de alcool la volan remy71 remy71 Am consumat seara (20.00-23.00) 6 beri de 0.5 L.Am fost testat cu aparatul etilotest la ora 5.46(a doua zi dimineata) si a iesit o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Pot sa scap de cazier si sa mi se restituie permisul dupa 3 luni? valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua am si eu o intrebare m-a prins baut la volan#-o si mia venit rezultatul la sange 1,80 si al doilea 1,60 ,intrebarea mea este cu un avocat bun ... (vezi toată discuția)
Am condus autoturismul fiind sub influenta bauturilor alcoolice adyadyady adyadyady am fost prins de catre poltie conducand sub influenta alcolului avand o alcolemie de 1,35 in sange am inteles ce se poate face recaluculare la probele de ... (vezi toată discuția)