avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus autoturismul fiind sub influenta bauturilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus autoturismul fiind sub influenta bauturilor alcoolice

am fost prins de catre poltie conducand sub influenta alcolului avand o alcolemie de 1,35 in sange am inteles ce se poate face recaluculare la probele de sange,in caz ca la recalcura ramane sub 0,80 in sange ramane de contraventie,permisu 3 luni suspendat si amenda.....nu ? ceea ce vreau sa va intreb este de cand incepe suspendarea,, de cand mia fost ridicat permisu sau incepe de cand imi vine recalculare????
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
adyadyady, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:31, 17 August 2011
Deocamdata permisul este suspendat pana la solutionarea cauzei penale .
Puteti solicita ,in scris , recalcularea alcoolemiei , la procurorul care supravegheaza urmarirea penala ( mai ales daca cele doua valori retinute la probele biologice sunt descrescatoare , a doua fata de prima ).
Problema este daca procurorul sau instanta va va admite o astfel de cerere , avand in vedere si valoarea despre care ati facut vorbire.
Nu as fi prea optimist
Ati inteles cumva eronat situatia. Dv. NU MAI AVETI DREPTUL DE A CONDUCE. Cititi dovada aia bine ca faceti si alte fapte penale. Permisul la astfel de fapte nu se suspenda se anuleaza, dovada se da fara drept de conducere. De la 1,35 nu puteti scade sub 0,80 nici daca va cumparati propriul institut de medicina legala.
stiu ca nu mai am drept sa conduc,de cand mi-a fost carnetu luat nici nu am mai condus. yo ce vreau sa stiu este de cand incepe suspendare in caz ca la recalculare ramane sub 0,80
de cind ramine definitiva rezolutia procurorului.
Calcul suspendarii permisului are in vedere data cind s fapta constituie contraventie si se aplica alaturi de amenda si acea masuraq

Alte discuții în legătură

Am condus fiind sub influenta alcoolului adyadyady adyadyady am si yo o probleam si as dori niste informati .. am fost prins baut la volan cu 0,74 in aer respirat si am fost dus la probe de sange am inteles ca probele de ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan alex_sah41 alex_sah41 salut cine stie cat iese la recalculare 0,80 si 0.70 alcool in sange, va multumesc ! (vezi toată discuția)
Prins sub influenta bauturilor alcoolice dragusinpaul dragusinpaul Salut , am o problema si nu stiu niciun raspuns am fost prins sub influenta bauturilor alcoolice in aerul expirat am avut 0.47 vreau sa stiu si eu ce se va ... (vezi toată discuția)