avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Participare fara drept la AG
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Participare fara drept la AG

La multi ani tuturor!

Bineinteles ca v-ati obisnuit cu ideea ca in asociatia noastra e o mare bataie de joc. Aseara in AG dl. presedinte care a facut multe abuzuri de functie, somat de mine sa respecte legea (de care a zis ca e o gluma), a demisionat. Pe perioada mandatului sau a inflorit prostitutia la noi pe scara, el fiind in legatura dubioasa cu o proxeneta. Ei bine, aseara am avut surpriza ca proxeneta sa vina la AG, cu toate ca e chiriasa.
L-am intrebat ce cauta asta aici si a spus ca ea reprezinta proprietara apartamentului in care locuieste si ca are delegatie. Eu i-am spus ca doar un proprietar membru al asociatiei poate reprezenta pe altul si acel altul trebuie sa fie membru de asociatie si el. Ceea ce nu e cazul. Proxeneta reprezinta pe alta curva care, dupa mine, nu stiu dv. ce veti spune, trebuie sa dovedeasca ca e proprietara aducind la asociatie o copie dupa contractul de vinzare cumparare odata cu cererea de intrare in asociatie. Eu stiu din sursa sigura ca acea parasuta a fost combinata cu niste indieni si ca aia detin apartamentul.
Nu doresc sa mai vad creatura la sedinte (ce tupeu are...), ce pot sa fac sa impiedic participarea ei ilegala? Iata una din multele dovezi ca presedintele (fost) e un nesimtit care nu are vreo treaba cu legea, el ar fi trebuit s-o ia la intrebari si sa impiedice sa participe la sedinta asociatiei de proprietari. Nu? daca nu el, atunci cine? Trebuie sa lamuresc asta.
Am uitat sa spun ca a venit impreuna cu alta prostituata, ambele fiind certate cu legea si cu bunul simt. N-as avea nimic cu ele daca si-ar vedea de treaba si nu ar deranja. Dar nu e asta situatia.
Aveti un sfat pentru mine va rog? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:50, 13 Ianuarie 2011
Ce fel de sfat doriti? Pentru ce problema?
Dreptul de a fi reprezentat de o persoana il are fiecare proprietar in baza unei imputeniciri pe care o da in scris unei alte persoane, nu neaparat proprietar in bloc. Poate fi un chirias, un membru al familiei sale, un prieten (pentru cazul ca nu are rude de incredere sau cu posibilitati de timp liber etc.)

Dar daca ziceti ca presedintele - ocrotitor al prostitutiei in bloc a demisionat, ce probleme mai aveti cu el?

Treaba conducerii asociatiei nu este de a constata ce "parasute" stau in bloc, ci cum sa aplice legea pentru administrarea condominiului.
Problema cu "parasutele" o rezolvati dv. cu politia - singura in masura sa actioneze in domeniu......
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
elga50, moderator
Da, oare de ce am mai postat aici?
De fiecare data sunt luata la rost si mi-am promis sa nu mai postez in aceasta sectiune de forum ca degeaba o fac.
Doamna Elga, am intrebat niste lucruri in postul meu. Inca mai astept raspuns la ele, nu neaparat de la dvs. La AG pot participa doar membrii asociatiei de proprietari, eu asa stiam. Ia sa ma uit si eu la lege putin.
iata ce am gasit:

c) proprietarul poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru al familiei sau de către un alt
reprezentant care are o împuternicire scrisă şi semnată de către proprietarul în numele căruia votează;
d) un membru al asociaţiei de proprietari poate reprezenta unul sau mai mulţi membri absenţi, dacă prezintă
împuternicire semnată de către proprietarii în numele cărora votează;

Se face diferenta intre proprietar ca reprezentat in AG si membru care reprezinta un alt membru. Cred ca e o greseala aici. Proprietarii nu au drept de vot ci doar proprietarii membri ai asociatiei.
Revin la intrebarea mea, am citit si legea si normele si nu gasesc: La inscrierea ulterioara in asociatie, vin eu si zic ca sunt proprietareasa, nu dovedesc cu nimic, nu mi se cere nici un act de vanzare cumparare pe numele meu? La noi nu exista nimic de genul asta, nimeni nu verifica nimic. La inscrierea in asociatie ne-au cerut contractele, de ce ulterior poate intra si un chirias care spune ca e proprietar, cum dovedeste calitatea de proprietar? Si mai intreb odata: la participarea fara drept la AG ce se poate face? Daca voteaza ilegal si semneaza PV?
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
Dana Marin, utilizator
1. Nu stiu de ce va simtiti atrasa de aceasta sectiune a forumului. Probabil pentru ca aici ati primit niste raspunsuri, bune-rele, dar le-ati primit, poate in alta parte nu.:)
2. In legatura cu reprezentarea, eu ce va spuneam? Ca un proprietar poate fi reprezentat de oricine are o imputernicire, conform punctului c) citat de dv. inseva din Legea 230/2007. Ca e un chirias, ca e un om de pe strada, ca indiferent cine e.....daca are aceasta imputernicire scrisa se cheama ca e legal imputernicitul proprietarului. Daca nu are tzidula, atunci nu are ce cauta in AG. Dv. le-ati intrebat, in calitate de proprietar cu drepturi depline in asociatie, pe cele doua "imputernicite -parasute" daca au tzidula semnata de proprietar?
3. La inscrierea in asociatie se face o cere scrisa si se ataseaza copia de pe actul de proprietate .....sau macar se aduce acest act de proprietate presedintelui pentru ca acesta sa ia datele necesare completarii acordului de asociere. Ca nu s-a facut acest lucru.....nu e in regula.
4. Si totusi problema "parasutelor" tot cu politia se rezolva, chiar daca nu va place raspunsul meu.
5. Acum, ca tot a demisionat vechiul presedinte, v-ati autopropus dv. sa ocupati aceasta functie si sa scapati blocul de "parasute", daca tot ziceti ca e treaba presedintelui?
Doamna Elga, mi-a scris un prieten de-al dvs. sa-mi spuna sa nu ma mai cert cu dvs. Eu nu ma cert, pur si simplu sunt suparata ca ma tratati ca pe un copil de fiecare data cind eu am probleme de nu-mi vad capul cu ele. Asa m-am saturat....
Reiau povestea: am fost presedinta de asociatie, mi-am lasat inima, nervii, timpul si banii in munca, eu chiar ma implic. Din pacate nu seman deloc cu vecinii mei care sunt .... opusul meu. Am ajuns la concluzia ca nu merita sa ma agit pentru ei ci doar pentru mine. De aceea sunt in conducerea asociatiei si nu am de gind sa demisionez cu toate ca presedintele aseara a spus ca demisioneaza si sa se aleaga un alt comitet. Asta nu cred ca stabileste el. Daca eu nu doresc sa demisionez, nu are el ce sa-mi faca. Am facut foarte multe pentru bloc chiar daca nu am mai fost presedinta, vo continua sa fac din pozitia de membra a comitetului.

Cu sportivele parasutiste din scara stiu ca politia le rezolva. Eu vreau sa impiedic sa ajunga ilegal sa voteze si sa participe la AG. Cea care sta cu chirie a venit cu o hirtie de la asa zisa proprietara a apt, in care locuieste. Acea femeie, asa zisa proprietara, nu este in fapt proprietara. Intrebarea mea era: cine o pune pe imputernicita sa ii spuna asa zisei proprietare sa prezinte contractul de vinzare cumparare in copie si cerere pentru intrarea in asociatie? Doar asa poate vota asa zisa proprietara, direct sau prin imputernicit.
Cum ar veni sa fie unul de pe strada si sa spuna ca el e proprietar aici. Trebuie sa depuna copie dupa contract de vinzare cumparare ca sa demonstreze ca e in drept de proprietate. Si sa fie membra a asociatiei. Nu e nici membra si nici contract de vinzare cumparare nu are asa ca nu are cum sa trimita parasutista sa voteze pentru ea. Mi se par de un tupeu netarmurit mai ales la problemele pe care le creaza in bloc. Toata noaptea circula liftul platit de noi ca sa mearga la ele. Nu mi-am imaginat vreodata sa ajung sa traiesc cu gunoaiele societatii pe linga mine si sa mai vina si la sedinte... sa-si dea cu parerea...#-o

Si daca asta ar fi singura problema... Neimplicarea vecinilor mei a dus la o situatie jalnica a asociatiei. Ma gindesc sa ma mut, eu nu sunt ca ei si nu astept sa cada blocul pe mine ca sa fac ceva.
OF!
Desi e cea mai dificila hotarare pe care o poate lua un om, am parerea ca mai bine v-ati muta de-acolo. Problemele de care va loviti se vor perpetua, serios vorbind. Va cunosc de mult timp pe forum si stiu ce suferinte aveti in legatura cu vecinii.
Doamna, sunteti in minoritate fata de o majoritate nepasatoare. Mutati-va sau adaptati-va sau incercati sa va mai asociati niste vecini cumsecade ca sa puteti schimba lucrurile.

V-am spus: cand un om se inscrie in asociatie, sub o forma sau alta, prezinta actul de proprietate, in felul acesta prezentandu-se conducerii asociatiei, iar la adunarile generale poate fi reprezentat de oricine are o imputernicire scrisa. Asa scrie la lege, nu putem cere mai mult sau altceva ..... de la vecinii nostri, parasute sau nu, decat scrie in lege.

:offtopic:
Nu va consider copil si nici nu ma cert cu dv. N-avem nimic de impartit, dar stilul dv. de a scrie mi-l starneste pe al meu, asa ca...... stati linistita, eu nu vreau decat ca oamenii sa inteleaga ca legea trebuie respectata, ca acolo unde nu sunt prevederi legale trebuie sa predomine principiile democratiei si ale bunului simt si ca in general nu putem fi unii mai proprietari decat altii, iar de la lege nu se poate cere mai mult decat poate da ea, legea.

Alte discuții în legătură

Din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari pot face parte reprezentati ai proprietarilor justexpect justexpect La o Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, la care erau prezenti reprezentati ai unor membri ai asociatiei de proprietari, acesti reprezentati au ... (vezi toată discuția)
Cum se interpreteaza urmatorul articol din legea 196/2018: ... prettydaniola prettydaniola Cum se interpreteaza Art 49 pc 3 d) din legea 196/2018: proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un membru ... (vezi toată discuția)
Proprietari la adunarea generala a asociatiei de proprietari. ... alina_25 alina_25 Proprietari la Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari. La noi la Asociatia de Proprietari a ajuns un administrator care comite numai greseli ... (vezi toată discuția)