avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa I de munca pentru pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa I de munca pentru pensionare

buna ziua , ma numesc mircea ionita sunt din calarasi ,va rog am o intrebare , am facut o simulare anul trecut ptr pensie(am 54 de ani) am lucrat in gr1 de pensionare 17ani si 11 luni ,am inteles ca ma incadrez la grupa de 16 ani ,anul trecut aveam ptr aceasta perioada 9ani si 7 luni reducere ,mai este valabil si in cazul noi legii a pensiilor?,multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:18, 11 Ianuarie 2011
Nu mai este valabil.Legea 263/2010 . 158
(1) Perioadele de vechime in munca realizate in grupele I si a II-a de munca pana la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite, in vederea reducerii varstelor de pensionare
Art. 193
(1) Prezenta lege intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2011, cu exceptia art. 70 alin. (1), art. 132, 135 si 194, care intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. (2) Prevederile art. 102 alin. (2)—(6), precum si cele ale art. 169 alin. (6) si art. 170 intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2012
Reducerea in acest caz va fi de 3 ani si 6 luni din 65.Mai multe amanunte aici:www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data intrarii in vigoare a legii privind sistemul unitar de pensii publice moldovan_margareta moldovan_margareta Din ce data se aplica noua lege a pensiilor ??? in ce data o fost publicata in monitorul aficial ? (vezi toată discuția)
Cand intra in vigoare noua lege a pensiilor? Giculet Giculet Noua lege a pensiilor a fost promulgata. Stie cineva la cate zile dupa publicarea in Monitorul Oficial, intra in vigoare noua lege a pensiilor? (vezi toată discuția)
Legea unitara de pensii eugenchis eugenchis De la ce data intra in vigoare noua Lege a Pensiilor (ramine valabil articolul in care se stipuleaza ca la 6 luni de la aparitia ei in Monitorul Oficial)? Va ... (vezi toată discuția)