avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CASS la punctul de pensie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CASS la punctul de pensie

Contributia la asigurarile sociale de sanatate este inclusa in punctul de pensie sau se adauga la cuantumul pensiei
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:57, 11 Ianuarie 2011
CASS se retine din salariul brut.Salariul brut(in care este inclus si CASS)se raporteaza la salariul mediu brut pe economie(lunar)rezultand punctajul lunar.Deci intra in calculul puncatajelor,lunare,anuale si apoi in punctajul mediu anual de care depinde cuantumul pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, As dori sa va intreb : Ce procent din veniturile unui salariat,la stat va avea pensia,la limita de varsta? Ce venituri salariale intra in ... (vezi toată discuția)
Care ar putea fi cuantumul pensiei mele? rodica palfi rodica palfi Sunt nascuta in 1953 15 .03. ,profesoara, studii universitare, gr did .I, VECHIME IN INVATAMINT 34 ANI SI AS DORI SA-MI RASPUNDETI APROX. CUANTUMUL PENSIEI DE ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un calcul legat de pensie ... Eisa Eisa buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un calcul legat de pensie ,sau sa-mi spuneti cum se procedeaza : Daca in anul 2022 s-a depus contributia de pensie ... (vezi toată discuția)