avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata unei sulte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata unei sulte

IN ANUL 1998 IN URMA UNEI SENTINTE CIVILE RAMASA DEFINITIVA SI IREVOCABILA PRONUNTATA IN URMA UNUI PARTAJ DE DIVORT, A REZULTAT PLATA UNEI SULTE PENTRU A PUTEA INTRA IN POSESIA UNUI APARTAMENT.
PLATA NU A FOST FACUTA NICI PANA ASTAZI, CU TOATE CA DREPTUL DE A CERE ACEASTA SULTA S-A PRESCRIS, EA TREBUIE ACHITATA PANTRU CA ALTFEL NU SE POATE INTABULA ACEL APARTAMENT DECAT CU SARCINA.
INTREBAREA MEA ESTE CUM AS PUTEA SA PLATESC ACEASTA SULTA, IN AFARA PLATII DIRECTE CATRE CEL IN CAUZA?
MAI EXISTA ALTA POSIBILITATE DE A O PLATI FARA A AVEA CONTACT CU ACEEA PERSOANA?
Cel mai recent răspuns: Smaranda Bara , Avocat 11:20, 2 Aprilie 2008
1. Nu mai scrieti cu litere de tipar. :)

2. Puteti sa-i consemnati intr-un cont pe numele persoanei respective sau printr-un executor judecatoresc.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu e neaparat sa intabulati cu sarcina, depinde de hotarare...

Chiar am sa ma gandesc la o modalitate de stergere a unei sarcini prescrise din CF...
Ma gandeam la o actiune in constatare.
Merge o actiune in constatare. Am avut o astfel de cauza. (instanta a constatat prescris dreptul paratului de a cere executarea silita a sultei)
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
romascanu, moderator
E super tare! Da, suna bine, rapid... :)) S-a taxat la valoare sau... ca actiune in constatare? Suma fixa mi s-ar parea mai ok, nu?
:thumbup:

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta katrin katrin Am o sulta de platit in baza unei hotarari de partaj succesoral din 1998. Problema este ca-mi apare la cartea funciara ca sarcina. Cum o pot radia? Nu se mai ... (vezi toată discuția)
Cadastru, intabulare, inscriere in cartea funciara si vanzare imobil obtinut prin sentinta judecatoreasca. Denisa-msg Denisa-msg Buna ziua, Detin un apartament care a fost dobandit printr-o sentina Civila in 1985 in urma divortului.In sentinta se specifica faptul ca imobilul imi revine ... (vezi toată discuția)