avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort- stabilire program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort- stabilire program vizita

1) Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere pt stabilire program vizita copil minor de catre tata
2) Pensia alimentara se va plati retroactiv, de cand sotia a introdus cererea de divort sau se va plati din momentul existentei unei sentinte finale ?

Multumesc !..
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:39, 11 Ianuarie 2011
1)Programul de vizitare minor se poate stabili in cadrul procesului de divort la cererea partilor/partii, oral, pana la ultimul termen de judecata, urmand ca instanta sa hotarasca in functie de interesul minorului asupra programului de vizita.
Daca nu s-a cerut expres acest lucru in cadrul procesului de divort, partea careia ii este incalcat dreptul de a avea legaturi personale cu minorul va putea oricand introduce o actiune in instanta.
2) Pensia alimentara se plateste de la data introducerii actiunii si pana la majoratul minorului.
Si dupa majorat,pana la 25 ani daca se continua studiile{facultate}.
formulati dvs o cerere dupa cum doriti acest program de vizita, functie de timpul liber al copilului si al dvs.
pensie veti plati cu data introducerii cererii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor adriana istrate adriana istrate Am intentat actiune de divort pe data de 20.12.2010, cerand -desfacerea casatoriei -incredintarea minorului -plata pensiei de intretinere pt minor incepand ... (vezi toată discuția)
E bine sa trimit bani prin posta pentru copil chiar daca divortul nu a fost pronuntat? cristibox cristibox atat eu cat si sotia am introdus actiune de divort.Pana se stabileste pensia alimentara,prin hotarare definitiva este bine sa trimit bani prin posta pentru ... (vezi toată discuția)
De cand se plateste pensia alimentara? stefan_morariu stefan_morariu Buna seara si La Multi Ani Sunt in divort cu sotia mea, avem un copil si as vrea sa stiu de cand se plateste pensia alimentara pentru copil. Ea poate sa ... (vezi toată discuția)