avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu suplimentar pentru grupa I de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu suplimentar pentru grupa I de munca

sunt pensionar la grupa 1 de munca incepand cu anul 2000 am 23 de ani de conditii deosebite de munca si vin cu intrebarea cand mi se-va recalcula pensia conform legii 218/2008 care trebuia sa mi se aplice 01.01.2009? Cunosc pensionari care incepand cu 01.01.2009 pindepunerea dosarelor de pensie au beneficiat de prevederile acestei legi.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:21, 12 Ianuarie 2011
Daca v-ati deschis dreptul la pensie in anul 2000 nu puteti avea 23 de ani de conditii deosebite.Puteti avea 23 de ani de grupa I-a sau II-a.Conditii deosebite au fost dupa 01/04/2001.
Legea 263/2010 Art. 169
(1) Pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I si/sau grupa a II-a de munca, beneficiaza de o crestere a punctajelor anuale realizate in aceste perioade, dupa cum urmeaza:
a) cu 50% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I de munca;
b) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca.
Acest articol a intrat in vigaore incepand cu 01/01/2011.Pe luna ianuarie 2011 nu s-a pus in aplicare.Ramanem in asteptare.Astept informatii de la Guvern si Ministerul Muncii,unde am intervenit din nou,fiind nemultumit de primele raspunsuri.
venim cu o rectificare in sensul ca am comis o greseala cu privire la anul de pensionare . In relitate m-am pensionat la 01.08.2001. Celalalte amanunte raman valabile.
Va incadrati la acest articol 169(1-5)care asa cum spuneam,a intrat in vigoare incepand cu 01/01/2011.In luna ianuarie 2011 nu a fost pus in aplicare.Ramanem in asteptare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca balasoiumarin balasoiumarin am beneficiat la 1 0ctombrie 2009 de prevederea din art 167.1 a legii19/2000 de 1/3 din totalul de 100% de care beneficiam din majorarea pentru grupa1 si 2 , ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensii adrianahr adrianahr Buna ziua. Am iesit la pensie in noiembrie 2008, de la Chimcomplex SA Borzesti. Am lucrat 21 de ani in grupa I. De la Casa de Pensii am primit raspuns ca nu ... (vezi toată discuția)