avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

Buna
In anul 2010 am avut cam 40 zile concediu medical,21 pentru mine,restul pt copil.
Mai aveam restante pe anul 2010 3 zile concediu de odihna pe care nu mi le mai da firma deoarece am avut CM.Este legal sa faca asta?
Daca intru in CM mai au voie sa ma controleze la domiciliu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: julia06 , utilizator 20:02, 18 Ianuarie 2011
Concediul medical afecteaza perioada de CO ... CO se acorda efectiv numai pentru perioada lucrata.

Inca este in vigoare aceasta prevedere de a se controla acasa persoanele aflate in concediu medical.
Concediul de odihna este acordat pentru timpul efectiv lucrat. Concediul medical reduce perioada pentru care se acorda co.
De 4 ani de cand lucrez in firma am avut in fiecare an Cm si am luat Co integral,doar pe 2010 mi s-a redus cu 3 zile,de aia nu mi se pare normal,mai ales ca in fiecare luna am 20-30 ore suplimentare.
Posibil ca angajatorul sa-si fi schimbat politica de acordare a CO .. depuneti o adresa catre angajator ii care ii solicitati sa va comunice de ce vi s-a redus zilele de CO.
Ati avut noroc ca cine a calculat salariile pana anul acesta nu v-a redus concediul dar acum nu vi s-a facut nici o nedreptare chiar daca aveti ore suplimentare lucrate.

Alte discuții în legătură

2 cazuri,2 intrebari 1)Situatie:Sunt 27 ore suplimentare efectuate in luna iunie,21 zile lucratoare,salariul x.In luna iulie se compenseaza cu ore libere,adica 3 zile + 3 ore,luna ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza plata orelor suplimentare si de noapte eqvagel eqvagel muncesc de la orele 19 la 7 adica 12 ore in fiecare noapte mai putin sambata si dumineca fara alte libere .la un salar de 1000 lei cit ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale ContSters170300 ContSters170300 buna ziua , lucrez la o societate de transport persoane , lucrez in jur de 240 ore lunar, contract de munca pe perioada determinata din data de 21-08-2012 , ... (vezi toată discuția)