mariussorin a scris:
1)Situatie:Sunt 27 ore suplimentare efectuate in luna iunie,21 zile lucratoare,salariul x.In luna iulie se compenseaza cu ore libere,adica 3 zile + 3 ore,luna iulie avand 23 zile lucratoare,acelasi salariu.Evident,sunt platit mai putin la salariu pentru cele 3 zile si 3 ore.Intrebare:calculul meu este bun: orele suplimentare sa fie calculate raportat la luna iunie iar diferenta in plus sa fie trecuta in iulie ca prima iar cele 3 ore sa fie platite cu 200%?????Sau se poate considera ca am lucrat intr-o zi 3 ore???Oricum,in lege nu se specifica in mod evident,dar nu se pot compensa,de ex. cu o ora lucrata zilnic timp de 27 zile???(pentru vechimea in munca;))
2)Situatie:am fost angajat la o firma intre 16.03.2008 si 15.07.2008,21 zile de concediu pe an.Intrebare:la cate zile de concediu am dreptul pentru perioada lucrata si de ce?:innocent::-/
Parca orele suplimentare se compensau cu ore libere PLATITE... de ce ati primit mai putin la salariu? Daca ati primit liber 3 zile si 3 ore eferent celor 27 de ore suplimentare nu se mai face compensarea in bani... dar si salariul il primit intreg ca si cum ati fi lucrat intreaga luna... Numai in cazul in care orele suplimentare nu se puteau compensa cu ore libere platite, se acorda plata lor... eu asa stiu...
La punctul 2... mie-mi ies 7 zile CO... Ati muncit 4 luni (a treia parte din an) primiti a treia parte din numarul zilelor de concediu... 7 zile :)