avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia privata, optiune sau obligatie? contributie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia privata, optiune sau obligatie? contributie suplimentara?

buna ziua.sunt cadru militar cu contract pe perioada nedeterminata,am 37 de ani si as dori niste lamuriri in legatura cu sistemul privat de pensii.sunt obligat sa ma inscriu in acest sistem?daca optez pentru aceasta varianta care va fi cuantumul contributiei mele la acest fond de pensie?va fi unul suplimentar sau o cota din procentul pe care il platesc deja la sistemul public de pensii?in acest caz se diminueaza pensia ce o voi primi prin sistemul public de pensii?.va multumesc.

Alte discuții în legătură

Contributie pilonul 2 de pensie rosehusky rosehusky Buna seara, Are cineva idee daca, dupa noua lege a pensiilor, militarii cu varsta pana in 35 de ani sunt obligati sa contribuie la pilonul 2 de pensii? ... (vezi toată discuția)
Reforma pilonul ii pensii private pentru anumite categorii de angajati! trandafir florina trandafir florina Care sunt categoriile de angajati care vor adera la pilonul II de pensii private incepand cu 2011 ? (vezi toată discuția)
Pensionat - angajare dupa pensionare , retinere cas , cass ContSters404753 ContSters404753 Am lucrat ca și cadru militar. Anul acesta m-am pensionat anticipat. Deoarece am doar 50 ani, am ocupat ulterior, prin concurs, un post de funcționar ... (vezi toată discuția)