avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concediu fara plata

Buna seara!
sunt referent,functionar public si as dori sa stiu perioada maxima de concediu fara plata de care poate beneficia un functionar public pentru motive personale altele decat cele invocate in L188/1999
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 21:53, 11 Ianuarie 2011
I. Salariatii din administratia publica, regii autonome si unitati bugetare pot beneficia de CFP pâna la 90 de zile lucratoare anual pentru a rezolva situatii personale cum sunt:
a) sustinerea examenelor de bacalaureat, admitere facultate, examene de an si de licenta;
b) examen de admitere la doctorat si sustinerea tezei de doctorat;
c) pentru prezentarea la concurs în vederea încadrarii în alte unitati.
II. Salariatii pot beneficia peste limita de 90 de zile de CFP în situatiile:
a) îngrijirea copil în vârsta de peste 3 ani în perioada indicata prin certificat medical;
b) tratament medical efectuat în strainatate pe durata recomandata de medic, daca cel în cauza nu are dreptul la ajutor de boala, ca si pentru însotirea sotului (sotiei) ori a unei rude apropiate (copil, frate, parinti) pe timpul tratamentului în strainatate.
III. Se poate acorda si pentru alte motive prin acordul partilor.
IV. Pe durata concediului fara plata se mentine calitatea de angajat, dar numai CFP prevazut la punctul II de mai sus nu afecteaza vechimea în munca. Pentru restul situatiilor CFP si învoirile se înregistreaza într-o evidenta extracontabila si se trec în carnetul de munca la finele anului si se deduc din vechimea în munca.
V. Pe durata concediilor platite nu pot fi încadrate alte persoane, deci sarcinile se redistribuie.
VI. Pe durata CFP mai mari de 30 de zile se pot încadra alte persoane cu CIM pe durata determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata P.LILIANA P.LILIANA Buna dimineata! Sunt angajat la stat, personal contractual si vreau sa plec in starainatate dar fara sa imi pierd locul de munca actual. Cit concediu fara ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata raluca_filk raluca_filk Buna ziua, Lucrez in sitemul de sanatete publica, mai am 31 de zile lucratoare de concediu, dupa care as dori sa imi i-au concediu fara plata, intrebarea este ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu fara salar ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este cate zile de concediu fara salar poate fi pontat un angajat in cursul unui an. Exista un maxim? Multumesc. (vezi toată discuția)