Reabilitarea judecatoreasca se acorda de catre instanta la cererea partii interesate, numai in urma unei judecati si pe baza pronuntarii unei hotarari motivate. Competenta sa se pronunte asupra reabilitarii judecatoresti este, potrivit art. 494 C. proc. pen., fie instanta ce a judecat în prima instanta cauza în care s-a pronuntat condamnarea, fie instanta corespunzatoare în a carei circumscriptie domiciliati. inainte de a face aceasta cereeasigurati-va ca indepliniti toate conditiile, de ex:sa nu fi suferit o noua condamnare,sa aveti un loc de munca, sa fi achitat in intregime cheltuielile de judecata, sa fi avut o buna conduita, etc.
Puteti adresa o cerere catre inspectoratul de politie de care apartineti deoarece e vorba de reabilitarea de drept.
Nu cred ca are sens sa va complicati cu instanta.
Am nevoie de ajutor
londonezul
Buna ziua,ma poate ajuta si pe mine un avocat,as vrea sa fac reabilitare judecatoreasca si nu imi permit sa platesc onorariu la un avocat.doresc sa stiu cum sa ... (vezi toată discuția)
Reabilitare
ATTILA78
Buna ziua , as dori sa fac reabilitarea ,dar nu stiu cum sa procedezi, ar fii urmatoarele probleme;1 locuiesc in strainatate pote sa ma reprezinte un avocat sa ... (vezi toată discuția)