avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumutul ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumutul ipotecar

Buna ziua ! am o problema , Daca ma poate lamuri cineva . In 2008 am girat-o pe sora mea cu apartamentul . nu au fost probleme pana in dec 2009 , dar de atunci a tot ramas in urma cu plata cam o rata si jumatate . Precizez ca imprumutul este pe firma . Ne straduim sa ajungem cu rata la zi , dar este destul de greu . Ce se poate intampla ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:53, 12 Ianuarie 2011
va trebui sa platiti, daca doriti sa nu ramaneti fara casa
Stiu ca trebuie platit si cat mai repede , dar alta este nelamurirea mea .
La ce perioada de timp incepe banca sa i-a masuri ?
Dupa cateva rate neplatite, cu siguranta banca va incepe sa va pistoneze cu telefoane, mail-uri, etc., ulterior urmand emiterea de somatii de plata. Nu cred ca va poate spune cineva cu exactitate la cat timp va vor contacta sau cat timp va dura procedura de executare silita (daca se va ajunge pana acolo), dar ceea ce va putem spune cu siguranta este ca nu aveti alta posibiliatte decat sa platiti.
Pentru inceput banca se va adresa OCPI pentru a i se spune cu ce bunuri figurati inscris in cartea funciara si va comunica somatia de plata in vederea notarii in cartea funciara (in mod normal, intre timp, ar trebui sa primiti si dvs., acasa, somatii de plata).
Intreaga procedura se poate intinde pe parcursul a cateva luni bune... :sorry:, dar nu trebuie sa pierdem din vedere si posibilitatea ca banca sa vanda creditele neperformante catre societatile de recuperare de creante. Si dupa cum stim, cu banca poate, poate te mai poti intelege cumva, intr-un fel sau altul, dar cu o sicetate de recuperare... e mai greu... NU se mai pot face esalonari ale imprumutului, acesta trebuie platit intr-o perioada mult mai scurta decat cea initiala...#-o, si multe altele....
cam 3 luni de neplata atrag declararea intregului credit scadent.
incercati sa obtineti o perioada de gratie, daca momentan sora dvs nu poate plati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vor sa-mi ia casa giovana giovana am girat pentru sora mea la banca cu casa, ea nu a platit ratele si acum sunt buna de plata , banca vrea sa-mi ia casa. sora mea are si ea casa numai ca aei ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit rms2014 rms2014 Buna, In 2007 am facut un credit de nevoi personale cu rate pe 10 ani. In 2009 dupa ce miam pierdut locul de munca am platit pentru ultima data in luna martie ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit irina_p irina_p Buna ziua, as dori un raspuns la situatia in care se afla sora mea. Sora mea si cumnatul meu au facut un imprumut la nabca in 2007 apoi au plecat in ... (vezi toată discuția)