avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcerea la munca din CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcerea la munca din CIC

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste formalitatile necesare intoarcerii la munca intrucat persoana care se ocupa nu a mai avut un caz precedent si nu stie procedura.
Sunt in CIC si am semnat un act aditional de suspendare a contractului de munca.
Pe 4 Februarie 2011 copilul implineste 2 ani.
Prima zi de serviciu este 4 februarie sau 5 Februarie?
Am inteles ca trebuie sa fac o cerere de incetare a suspendarii contractului de munca. Dupa ce fac acesta cerere catre angajtaor , acesta din urma trebuie sa-mi dea o decizie sau un alt act doveditor, act aditional etc?
Trebuie vre-un document inregistrat la ITM?
Daca nu atunci cum pot verifica ca figurez ca reluandu-mi activitatea incepand cu data corecta si nu se comite vreo greseala astfel incat sa constat ca timp de 2-3-n zile figurez ca nefiind angajata nicaieri.

Multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 09:58, 13 Ianuarie 2011
Prima zi de activitate este ziua urmatoare in care copilul a implinit 2 anu respectiv 3 ani copilul cu dizabilitati.
In mod normat suspendarea CIM nu se face prin act aditional ci prin DECIZIE la fel si reluarea activitatii dupa incetarea CIC.
Faceti o cerere prin care solicitati conducerii societatii sa aprobe reluarea activitatii cu data de 5 feb.
Angajatorul emite o decizie de reluare a activitatii.
In cazul in care salariul avut anterior suspendarii este sub minimul admis in legislatie se intocmeste un act aditional cu noul salariu cat si cu alte clauze care se cer ajustate in functie de noile conditii existente in prezent ( daca este cazul)
Multumesc pentru raspuns,

Inteleg ca nu trebuie nici un act inregistrat la ITM.
Daca ziua urmatoare in care copilul a implinit 2/3 ani este sambata sau duminica, cererea/decizia de reluare a activitatii se face incepand cu acea data sau prima zi de luni dupa acea data.

Multumesc
Se aduce la cunostinta ITM incetarea suspendarii CIM prin REVISAL. Nu are nici o importanta daca reluarii activitatii este sambata, duminica sau alta zi a saptamanii.
Suspendarea si incetarea suspendarii nu se pot transmite prin REVISAL ....:)
Hmm, si atunci se aduce la cunostinta ITM sau nu?

Alte discuții în legătură

Termen inregistrare revisal - incetare suspendare cim/revenire ccc sorina_a_b sorina_a_b Buna ziua, As dori sa stiu care este termenul legal in care angajatorul poate inregistra in REVISAL actul de revenire din CIC al angajatei, respectiv ... (vezi toată discuția)
Cic-urgent anairam_unid anairam_unid Cand unei persoane i se termina concediul de crestere si ingrijire copil ce acte trebuiesc depuse la itm? (vezi toată discuția)
Pierdere decizie pentru cic rezemica rezemica Am pierdut decizia primita de la Fortele de Munca cu privire la durata concediului de ingrijitre al copilului pana la 2 ani. intrebarea mea este daca acest ... (vezi toată discuția)