avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... noua lege privind indemnizatia de crestere a copilului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

noua lege privind indemnizatia de crestere a copilului este valabila si pentru tatici?

Ar putea intra sotul in concediu, in conditiile in care sotia nu lucreaza si sa se intoarca dupa 2, 3 luni la serviciu pentru a primi stimulentul de 500 lei pana la impinirea varstei de 2 ani a copilului ?
Cel mai recent răspuns: b_simona , utilizator 21:28, 31 Mai 2011
avand in vedere faptul ca sotia dvs. nu a realizat venituri in ultimele 12 luni, nu se incadreaza pentru a solicita si primi indemnizatia de crestere copil . In acest caz puteti solicita dvs. indemnizatia pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. Daca copilul s-a nascut dupa 1 ianuarie 2011 intrati sub incidenta noii legi si atunci pentru a putea beneficia de stimulentul de 500 ron trebuie sa alegeti varianta : un an de zile, indemnizatie in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni. Nu cred ca ar fi un incovenient sa va intoarceti la serviciu inainte de implinirea termenului de 1 an, avand in vedere faptul ca scuttiti statul de a va trimite o indemnizatie de minim 600 lei.
multumesc
IN CAZUL IN CARE TE INTORICI MAI REPEDE DE UN AN LA MUNCA...CARE ESTE SISTEMUL DE CALCUL AL SALARIULUI?..INDEMNIZATIA +500 RON (STIMULENTUL) SAU VECHIUL SALARIU +500 ?
MULTUMESC ANTICIPAT !
Depinde de sectorul unde lucreaza, privat sau bugetar ...astfel :

1. Pentru privat, va avea salariul pe care l-ar fi avut daca nu intra in CCC.

2. Pentru sectorul bugetar, art.16 din Legea nr.284/2010 prevede:
(1) Personalul care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalul ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, la reluarea activitatii, isi pastreaza gradul sau treapta profesionala in care a fost incadrat anterior suspendarii si beneficiaza de salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale.
(2) Pentru personalul prevazut la alin. (1), gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca se stabileste conform legilor speciale aplicabile.

3. Stimulentul de 500 lei se aplica numai in situatia in care copilul s-a nascut incepand cu data de 01.01.2011.
Pentru personale ai caror copii s-au nascut inainte de 01.01.2011, stimulentul este de 100 lei in cazul revenirii la serviciu inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului.

Alte discuții în legătură

Alocatie bebe in concediu ccc adela05 adela05 Ce valoare are alocatia pe care o primesti lunar in perioada concediului de maternitate si al celor 1 sau 2 ani (depinde de alegerea fiecaruia) de concediu de ... (vezi toată discuția)
Alocatia de copil! ildikosz ildikosz Buna ziua! o intrebare am o prietena care a nascut, copilasul are 1 an si cateva luni intrebarea este daca mama se intoarce la servici pana la inplinirea a ... (vezi toată discuția)
Sotul meu poate intra in ccc? benty benty va deranjez si eu cu o intrebare ,eu am nascut un bebelus in urma cu 10 luni,nu am beneficiat de indemnizatie crestere copil deoarece am avut ... (vezi toată discuția)