avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sponsorizare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sponsorizare

Buna ziua,

as dori sa ma ajutati cu unele informatii legate de posibilitatea acordarii unei sponsorizari de catre un SRL catre o Institutie Publica / SRL etc.

Exista dispozitii legale care sa interzica sponsorizarea in cazul in care societatea care sponsorizeaza nu este pe pierdere?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Conta Radulescu , Contabil 17:53, 12 Ianuarie 2011
Buna seara,
Sponsorizarea este reglementata de legea 32/1994 unde se specifica:

Art. 2. - Este considerat sponsor orice persoana fizica sau juridica din Romania sau din strainatate care efectueaza o sponsorizare in conditiile legii.
Potrivit acestei legi singura limitare se refera la faptul ca perosanele juridice sau fizice din Romania nu pot efectua activitati de sponsorizare sau de mecenat din surse obtinute de la buget.
mai mult de atat, Cf codului fiscal art 21, alin 4 cheltuielile cu sponsorizarea nu sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, dar se pot scadea din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
1. 3 la mie din cifra de afaceri;
2. 20% din impozitul pe profit datorat.

Asadar sponsorizarea acordata potrivit legii este oricum cheltuiala nedeductibila, atat pentru societatile care inregistreaza profit cat si pt cele pe pierdere.

Avantajul este al celor profitabila, astfel incat isi pot scadea din impozit sumele mentionate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Benefici aureljoe aureljoe buna ziua! am si eu o intrebare daca o persoana sponsorizeaza o persoana cu handicap ce benefici ii aduce sponsorului? (vezi toată discuția)
Sponsorizare pentru un volum de poezie - facilitati fiscale lavinia28 lavinia28 Buna ziua! As dori sa stiu care sunt facilitatile fiscale pe care le poate primi o persoana juridica daca ar sponsoriza publicarea unui volum de poezii (ce-mi ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate de taxe in caz de sponsorizare elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: firma la care lucrez a facut o sponsorizare. As vrea sa stiu care este regimul acestei ... (vezi toată discuția)