Am divortat in 2009 si vreau sa deschid un proces de partaj. Bunuri foarte multe nu avem, mobila si ce a mai fost in casa, apartamentul fiind al mamei mele.
In martie 2007 am facut un credit auto in valoare de cca 7000 euro pe o durata de 7 ani, sotia fiind coplatitor. Intrand in imposibilitate de plata (pensia alimentara + rata masinii + casco =1000 ron, ori eu castig 1200ron/ luna) am fost nevoit sa vand masina in septembrie 2010 cu 3700 euro, conform contractului de vanzare-cumparare, bani cu care am inchis creditul (3150 euro) a doua zi.
Intreabarea este: in ce mod ma poate afecta la partaj, atata timp cat banii care i-am luat pe vanzarea masinii i-am returnat bancii?
si de ce nu va intelegeti prin comun acord daca la masa partajabila intra doar bunuri mobile? nu va poate afecta cu nimic faptul ca ati vandut masina si ati achitat creditul.
De principiu, decizia divortului a fost de comun acord. Astazi am vorbit cu dansa si parea oripilata de idea acestui partaj, nu-mi dau seama de ce.
Sa inteleg ca, daca banii proveniti din vanzarea autoturismului au achitat creditul, fosta sotie nu ma mai poate ameninta cu ceva in aceasta privinta??
din 2007 pana la divort in 2009 se presupune ca ati folosit impreuna masina si ati platit amandoi creditul. din 2009 pana in 2010 cand ati vandut-o, ati folosit singur masina si ati platit singur rata. nu ar mai avea de ce introduce in masa partajabila, valoarea masinii. pastrati contractul de credit si chitantele, totusi
Partaj masina
Iris_64
in anul 2007 am achizitionat o masina printr-un credit auto care era pe numele meu,urmanad ca eu sa platesc ratele automat din salariu,iar sotul era trecut ca ... (vezi toată discuția)