avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... falsul in declaratii la examene
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

falsul in declaratii la examene

Buna.
Prezentarea unei persoane la un examen scris, in locul altei persoane, constituie infractiunea de fals privind identitatea? Facultatea este o institutie din cele la care se refera art. 145 Cod penal, adica de interes public? Care sunt ,,consecintele juridice, pentru sine ori pentru altul'' produse in acest caz, sintagma din definitia infractiunii?
Va multumesc.

Conform articolului 293 Cod Penal, prezentarea sub o identitate falsa ori atribuirea unei asemenea identitati altei persoane, pentru a induce sau a mentine in eroare un organ sau o institutie de stat sau o alta unitate dintre cele la care se refera articolului 145, in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza incredintarea unui inscris care serveste pentru dovedirea starii civile ori pentru legitimare sau identificare, spre a fi folosit fara drept.
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
mirela1981new, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters185920 , utilizator 19:54, 12 Ianuarie 2011
Daca aceasta fapta se dovedeste cu probe,se poate discuta despre infractiunea de fals privind identitatea,conf.art.293 c.pen
infractiunea se poate dovedi usor> constatare tehnico stiintifica grafica si eventuali martori.
pedeapsa - 3 luni la 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare in fals asupra starii civile tarkan tarkan Ce repercursiuni exista asupra unei persoane (sanatoasa din punct de vedere medical) care intr-un act oficial intocmit la notar, declara gresit starea sa ... (vezi toată discuția)
Vecina care ne deranjeaza rdlscrmrs rdlscrmrs ma numesc radulescu marius si doresc un sfat de la un avocat.am o vecina care ne deranjeaza cu muzica non stop.am chemat si politia locala i-a dat amenda si nu ... (vezi toată discuția)
Nume fals MAlexandra MAlexandra ce pedeapsa primesti daca ai dat un nume fals la spital si apoi ai fugit? (vezi toată discuția)