avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... recuperare creanta de la o firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

recuperare creanta de la o firma in insolventa

S. C. are de recuperat de la un client rau platnic din luna octombrie 2008 c/v prestari servicii ; in luna noiembrie 2010 am deschis actiune de judecata urmand sa avem primul termen de judecata in luna februarie 2011 .
In luna decembrie 2010 am primit " notificare privind deschiderea procedurii de insolventa " a clientului .
Va rog sa-mi spuneti ce sansa mai am pentru a recupera aceasta restanta , iar daca in cererea de admitere a creantelor asupra averii debitorului pot sa trec si penalitatile aferente sumei restante fiind specificate in contractul incheiat intre parti .
Poate sa-mi dea cineva mai multe detalii legate de aceasta cerere de inscriere a creantei?Chiar si un model.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cosmin Soames , Consilier juridic 18:22, 15 Ianuarie 2011
Mai intai spuneti daca ati fost notificat de catre lichidator pentru inscriere la masa credala sau daca ati respectat termenul de inscriere.
Dca nu sunteti cuprins in tablou sansele sunt zero.In cazul in care sunteti inscris in tablou, sansele d-voastra depind de patrimoniul societatii, de rangul creante cat si de procentul fata de ceilalti creditori.Daca creantele bugetare si cele garantate nu sunt acoperite, nu luati nimic.Mai aveti posibilitatea de a formula cerere de antrenare a raspunderii organelor de conducere.In cazul in care cererea este admisa, atunci urmariti persoanele respective pana va recupereati suma,ani,zeci de ani.
Bafta
am fost notificat de catre lichidator , urmeaza sa depun cererea de inscriere la masa credala , in cerere pot sa trec si penalitatile aferente sumei restante fiind trecute in contractul incheiat intre parti ?
Va rog daca puteti sa-mi trimiteti un model de cerere de admitere a creantei .
Va multumesc !
Nu, se trece doar valoarea care este inregistrata in contabilitate la data deschiderii insolventei. Dvs trebuia sa emiteti factura afarenta penalitatilor.
In contract pot fi stipulate multe,dar nu se aplica. Asa ca ...aveti mici sanse de a va recupera aceasta suma.
Apropo, este suma mare?
Daca nu ati factura penalitati pana la data declansarii procedurii insolventei nu le putei trece.
Chiar daca treceti aceste penalizari lichidatorul nu le va admite iar in tabel va trece doar creanta existenta.
adelaida_07 a scris:

Daca nu ati factura penalitati pana la data declansarii procedurii insolventei nu le putei trece.
Chiar daca treceti aceste penalizari lichidatorul nu le va admite iar in tabel va trece doar creanta existenta.

Afirmatia nu este corecta - creditorul poate sa ceara penalizari calculate pana la data deschiderii procedurii nefiind obligatoriu facturarea acestora !!
Documentele justificative la cere se referă art 65 alin 2 din lege 85/2006 pot fi orice fel de înscrisuri doveditoare precum contracte, facturi, chitanţe, avize, note de expediţie, apte să probeze raporturile judridice care au dat naştere creanţelor.
Creditorii în operaţiunea de probare a creanţelor pe care le solicită pot recurge la orice mijloace de probă astfel cum sunt ele reglementate la art. 46 Cod comercial şi în completare în Codul de procedură civilă.

Alte discuții în legătură

Declaratie whoever whoever Buna ziua!Multumesc anticipat celor ce-mi vor acorda sprijin in relovarea problemei.Am urgenta nevoie de o formulare a unei declaratii cu privire la drepturile ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala florin96 florin96 Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de inscriere la masa credala intr-un proces de declararea falimentului. Sotia mea nefiind neplatita de mai multe ... (vezi toată discuția)
Clienti in lichidare-facturi neincasate nico75 nico75 Buna ziua, Firma la care lucrez are de incasat facturi de la clienti care se alfa in lichidare, reorganizare, mai exact sunt sub incidenta legii 85/2006. In ... (vezi toată discuția)