avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... DECLARATIE
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

DECLARATIE

Buna ziua!Multumesc anticipat celor ce-mi vor acorda sprijin in relovarea problemei.Am urgenta nevoie de o formulare a unei declaratii cu privire la drepturile de preferinta sau garantii.Pe scurt, suntem o firma de constructii care ne inscriem la masa credala a unei societati intrate in insloventa..Pe langa cererea de inscriere a creantei in tabelul prelimar- sau facand parte din ea-ne cere si o declaratie cu privire la drepturile de preferinta sau garantii.#-o
In alta ordine de idei, vreau un sfat in ce privesc garantiile.S-au oprit garantii de buna executie si conform contractului 50% se restutie la sfarsitul lucrarii si 50% dupa 12 luni .Eu cred ca trebuie sa le trec specificand termenii contractuali de restituire...o parere specializata?
Multumesc....si o zi buna pentru toti !
Cel mai recent răspuns: whoever , utilizator 15:27, 8 Octombrie 2009
drepturile de preferinta se refera la rangul creantei. de unde provine creanta pe care o solicitati prin cererea de inscriere la masa credala?
Din facturile neachitate, pentru lucrarile prestate conform contract si din garantiile retinute pe parcursul lucrarilor .
whoever a scris:
..............de unde provine creanta pe care o solicitati prin cererea de inscriere la masa credala?
Din facturile neachitate, pentru lucrarile prestate conform contract si din garantiile retinute pe parcursul lucrarilor .

Buna ziua,
Daca creanta Dvs. provine din facturi neincasate, atunci aceasta creanta nu este in categoria creantelor garantate si nici in categoria celor cu drept de preferinta.
Vezi Legea 85/2006, art.123, art.124, art.125.

Garantiile de buna executie din contractele de antrepriza nu au nici o legatura cu subiectul intrebarii Dvs.
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator
In alta ordine de idei, vreau un sfat in ce privesc garantiile.S-au oprit garantii de buna executie si conform contractului 50% se restutie la sfarsitul lucrarii si 50% dupa 12 luni .Eu cred ca trebuie sa le trec specificand termenii contractuali de restituire...o parere


La data deschiderii procedurii de insolventa toate creantele devin exigibile ca urmare garantia de buna executie conform contractului care ar fi trebuit incasata peste 12 luni devine exigibila si va sugerez sa o treceti in cererea de admitere a creantei ( anexat o copie dupa contract )
Multumesc pentru raspunsuri .Ce am inteles eu :
-completez cererea de admitere a creantei
- in cerere specific din ce se compune creanta: suma x-cval factura y; suma n-cval garantie m
-anexez documentele justificative
- ignor punctul cu declaratie cu privire la drepturile de preferinta si garantii pentru nu ne incadram in acest punct
Pentru greseli de interpretare :sorry: ,
O zi buna !!!

Alte discuții în legătură

Inscriere la masa credala traian23 traian23 Buna seara ! In conditiile in care o parte din facturi sunt scadente in luna decembrie, ianuarie, februarie .... ma pot inscrie cu intreaga suma , sau doar cu ... (vezi toată discuția)
Cine face inscrierea la masa credala tibstefaug tibstefaug Executorul judecatoresc a constatat deschiderea proceduri insolventei. Cine face inscrierea la masa credala? Eu creditor sau executorul? (vezi toată discuția)
Clauza contractuala: creanta certa, lichida si exigibila Jurist TM Jurist TM Buna ziua! Sunt angajata ca jurist la o firma care ofera servicii de consultanta in domeniul constructiilor. In contractul de prestari servicii pe care il ... (vezi toată discuția)