avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... DECLARATIE
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

DECLARATIE

Buna ziua!Multumesc anticipat celor ce-mi vor acorda sprijin in relovarea problemei.Am urgenta nevoie de o formulare a unei declaratii cu privire la drepturile de preferinta sau garantii.Pe scurt, suntem o firma de constructii care ne inscriem la masa credala a unei societati intrate in insloventa..Pe langa cererea de inscriere a creantei in tabelul prelimar- sau facand parte din ea-ne cere si o declaratie cu privire la drepturile de preferinta sau garantii.#-o
In alta ordine de idei, vreau un sfat in ce privesc garantiile.S-au oprit garantii de buna executie si conform contractului 50% se restutie la sfarsitul lucrarii si 50% dupa 12 luni .Eu cred ca trebuie sa le trec specificand termenii contractuali de restituire...o parere specializata?
Multumesc....si o zi buna pentru toti !
Cel mai recent răspuns: whoever , utilizator 15:27, 8 Octombrie 2009
legalmgm a scris:

Garantia de buna executie nu este, la aceasta data, o creanta certa lichida si exigibila ce poate fi inscrisa in Tabelul creantelor


adrian stoica a scris:
Dupa parerea mea creanta este
-certa deoarece este inscrisa intr-un contract
- lichida deoarece cuntumul este precis determinat
dar nu este exigibila - termenul de plata este ulterior deschiderii procedurii
ca urmare se aplica prevederile art 64
"(4) Creanţele nescadente sau sub condiţie la data deschiderii procedurii vor fi admise provizoriu la masa credală şi vor fi îndreptăţite să participe la distribuiri de sume în măsura îngăduită de prezenta lege."

Buna ziua,
Creanta in speta nu este certa, chiar daca este inscrisa intr-un contract deoarece, in timp, pana la Receptia finala a constructiei ea poate fi afectata (cheltuită pentru acoperirea unor eventuale remedieri necesare dar refuzate a fi executate de Constructor) conform clauzelor din acelasi contract.
Creanta in speta nu este nici lichida (lichida este creanta al carui cuantum este precis determinat, adica al carui obiect reprezinta o suma determinata de bani sau o cantitate determinata de bunuri generice) din aceleasi motive ca mai sus (cuantumul poate scadea in timp).
Creanta nu este, momentan, nici exigibila.
Totusi, ideea de a transmite imediat Lichidatorului cererea cu privire la aceasta creanta este foarte buna, pentru a preveni eventuale omisiuni viitoare.
Cu stima,

Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator
Multumesc pentru ajutor domnilor.O zi minunata !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere la masa credala traian23 traian23 Buna seara ! In conditiile in care o parte din facturi sunt scadente in luna decembrie, ianuarie, februarie .... ma pot inscrie cu intreaga suma , sau doar cu ... (vezi toată discuția)
Cine face inscrierea la masa credala tibstefaug tibstefaug Executorul judecatoresc a constatat deschiderea proceduri insolventei. Cine face inscrierea la masa credala? Eu creditor sau executorul? (vezi toată discuția)
Clauza contractuala: creanta certa, lichida si exigibila Jurist TM Jurist TM Buna ziua! Sunt angajata ca jurist la o firma care ofera servicii de consultanta in domeniul constructiilor. In contractul de prestari servicii pe care il ... (vezi toată discuția)