avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TVA import tara terta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TVA import tara terta

Buna ziua,as dori sa stiu si eu daca o firma care a importat anumite bunuri dintr-o tara terta(China) si care a platit TVAul in vama mai trebuie sa plateasca TVA si la vanzarea cu amanuntul a bunurilor importate catre consumatori.
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 10:20, 13 Ianuarie 2011
Tva-ul platit in vama inlocuieste tva-ul pe care l-ati fi platit furnizorului (fact din China a fost fara tva) si este tva deductibil.

Tva-ul de la vinzare sunteti obligat sa-l colectati.

Tva-ul de plata rezulta din diferenta tva-ului de la vinzari si tva-ului de la cumparari, in cazul in care primul este mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva nelamuriri iuliana.jilavu iuliana.jilavu hello,nu ma pricep foarte tare la cont de aceea va rog sa ma lamuriti un pic... am marfa achizitionata de 10 000 lei,vanzari de 13 000 lei si cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Tva ioan86 ioan86 O firma din Germania inregistrata in scopuri de TVA achizitioneaza de la un furnizor din China anumite marfuri.Furnizorul din China livreaza marfurile direct ... (vezi toată discuția)
Decont tva mihaela.aivanese mihaela.aivanese Dragii mei,va rog sa ma ajutati cu sfaturi! Vreau sa fac din SUA un import de 17000$. Cum e mai bine:pe pf sau pe srl? Vreau sa aduc bunurile importate ... (vezi toată discuția)