V-as ruga sa-mi spuneti care este perioada maxima de concediu medical, acordat cu comisie medicala pentru codul de boala 14.
Deja s-a depasit 1 an de zile pe acest cod si nu am gasit nimic legat de prelungirea acestui concediu mai mult de 1 an, cat stiam ca se poate acorda maxim
V-as ruga sa-mi spuneti care este perioada maxima de concediu medical, acordat cu comisie medicala pentru codul de boala 14.
Deja s-a depasit 1 an de zile pe acest cod si nu am gasit nimic legat de prelungirea acestui concediu mai mult de 1 an, cat stiam ca se poate acorda maxim
In OUG 158/2005 art 13 se prevad urmatoarele la alin 3 Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este mai mare în cazul unor boli speciale şi se diferenţiază după cum urmează : lit b) un an, cu drept de prelungire până la un an şi 6 luni de către medicul expert al asigurărilor sociale, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză meningeală, peritoneală şi urogenitală, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA şi neoplazii, în funcţie de stadiul bolii; -cu viza medicului expert .
Concediu de boala
andrey78
Buna ziua,
Care este perioada maxima /an a concediului de boala pe care poate lua un angajat cu o boala cronica? Am auzit 90 de zile?In ce conditii?
Daca ... (vezi toată discuția)