Am si eu 2 intrebari, va rog frumos :
1. Datoriile catre bugetul asigurarilor sociale ( C.N.P.A.S. ) din 2001 se prescriu la 5 ani conf.Cod procedura fiscala daca in acest timp nu am primit nici o instiintare?
2. Daca nu se prescriu e normal sa platesc dobanzi si penalitati ?
1. Da, se prescriu in termen de 5 ani,. Termenul incepe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală , daca legea nu prevede altfel.
2. Neplata contribuţiei de asigurări sociale la termenele prevăzute de Legea nr.19/2000 generează plata unor majorări calculate pentru fiecare zi de întârziere, până la data achitării sumei datorate inclusiv.
datoriile catre bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale aferente anului 2001 sunt prescrise, la fel si accesoriile aferente creantei principale.
elis, da-mi voie sa iti explic te rog ca actul administrativ fiscal indeplinit(comunicat, etc) in cadrul procedurii de urmarire si incasare prin executare silita intrerupe prescriptia . noul termen se reia incepand cu 1 ianuarie a anului urmator:P
nu am gresit adresantul , am citit intrebarea , vroiam doar sa te atentionez ca in raspunsul tau s-a strecurat o mica eroare prin omisiune sa zicem , in rest , cu tot respectul :)